Home Nieuws Ontwikkeling Malen in Dortmund blijft nog achter: ‘Hij boekt vooruitgang, we houden...

Ontwikkeling Malen in Dortmund blijft nog achter: ‘Hij boekt vooruitgang, we houden vertrouwen’

699
0

De ontwikkeling van Donyell Malen was afgelopen twee seizoenen nauwelijks tegen te houden. Dat resulteerde in veel internationale belangstelling voor de jonge spits.

Ook in Oranje volgde een doorbraak en de naam van Malen was gevestigd in het internationale voetbal. Uiteindelijk verkaste Malen naar Dortmund maar zijn ontwikkeling lijkt wat te stagneren. Zo wist Malen nog niet te scoren voor de club uit Dortmund.

De verwachtingen zijn hooggespannen maar er is veel vertrouwen in de kwaliteiten van de spits. “Donyell houdt zich ook steeds beter staande”, zegt op de persconferentie voor het duel met Sporting Portugal. “Hij moest na zijn overstap vanuit Nederland wennen aan het niveau, maar hij is zeker in fysiek opzicht sterker geworden en kan steeds meer aan tijdens wedstrijden. We hebben vertrouwen in hem en hij boekt vooruitgang, maar we moeten geduld hebben. Hij kan heel belangrijk voor ons zijn met zijn diepgang, één-op-één-acties en doeltreffendheid. Zijn momenten gaan nog zeker komen.”

Voor het Champions League-duel met de ploeg uit Lissabon ligt er waarschijnlijk een basisplaats voor Malen in het verschiet. Malen en Dortmund spelen dinsdagavond thuis tegen Sporting Lissabon.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here