Home Nieuws Ontvangst Bergwijn in Eindhoven | Hoe gaat Bergwijn ontvangen worden door PSV...

Ontvangst Bergwijn in Eindhoven | Hoe gaat Bergwijn ontvangen worden door PSV fans?

591
0

PSV neemt het zondagmiddag vanaf half 3 op tegen Ajax in een rechtsreeks duel om de tweede plaats in de Eredivisie.

Er staan miljoenen euro’s op het spel voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij, al zijn er na het tweeluik tegen Ajax nog 4 wedstrijden te spelen. PSV – Ajax betekent ook de terugkeer van Steven Bergwijn in het Philips Stadion. Of je nu faliekant tegen Bergwijn bent omwille van zijn transfer naar Ajax of juist niet, de aanvaller heeft zo zijn betekenis en waarde gehad voor PSV. Bergwijn liet een fors Londens inkomen schieten voor speeltijd in de Eredivisie, om daarna weer een stap voorwaarts te maken in zijn nog jonge carriere.

Een supporter heeft een seizoenkaart en een voetballer heeft een loonstrook. Een supporter voelt liefde dan wel warmte voor zijn club en een speler ziet diezelfde club doorgaans louter als zijn werkgever. Zo heeft Steven Berghuis niets met gevoelens voor een club maar denkt hij louter aan het sportieve en het financiële. En dat is geheel zijn goed recht. Berghuis wenst alles maar dan ook alles uit zijn carriere te halen en valt te prijzen. De meeste Feyenoorders lopen over van frustraties als het over Berghuis gaat en zijn meer gefixeerd op Berghuis zelf tijdens Feyenoord – Ajax en vice-versa, dan dat ze gericht zijn op de wedstrijd.

Steven Bergwijn ziet Ajax alleen maar als een springplank naar een andere grote Europese club dan wel grotere competitie en lijkt weinig op te hebben met de Amsterdamse club, die hij eerder al flink af wist te vallen ten tijde van de plotse uitschakeling van de Amsterdammers tegen Spurs in de halve finale van de Champions League. Andersom geldt ook dat Bergwijn in Amsterdam een verre van populaire speler is. De meeste Ajax fans hebben weinig op met Bergwijn omdat ze ook weten waarom de aanvaller voor een transfer naar Ajax wist te kiezen. Louter eigen belang en ongelijk kun je Bergwijn niet geven.

Hoe gaan de PSV fans reageren op Steven Bergwijn? Is het fair om Bergwijn uit te fluiten of weet de aanvaller juist respect te verdienen bij zijn terugkeer in het Philips Stadion aanstaande zondag. Wat ons betreft krijgt Bergwijn een uiterst vriendelijke ontvangst in het Philips Stadion. Een applaus is meer op zijn plaats dan een fluitconcert.

“Na zijn vertrek heeft Bergwijn zich louter positief uitgelaten over de club waar hij doorbrak. Of de supporters van PSV dat ook zo hebben gezien, blijkt overmorgen”, stelt Rik Elfrink vast.


Vorig artikelBergwijn terug in Philips Stadion | Weinig PSV fans geven nog iets om in Eindhoven opgeleide aanvaller
Volgend artikelJoel Piroe wordt na 40 doelpunten in de zware Engelse Championship bewierookt door Engelse media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in