Home Columns Ontspannen Van Bommel twijfelt niet in wellicht ‘reeds gespeelde wedstrijd’

Ontspannen Van Bommel twijfelt niet in wellicht ‘reeds gespeelde wedstrijd’

23
0

Mark van Bommel zegt vaak wekelijks te twijfelen over de opstelling van zijn ploeg. De wedstrijd tegen Ajax lijkt van Bommel echter geen twijfels te hebben gegeven.

De trainer van de koploper zit er vrijdagmiddag opvallend ontspannen bij. Welhaast zo ontspannen dat het lijkt of van Bommel de wedstrijd in zijn hoofd al gespeeld heeft en PSV als winnaar van het veld zal stappen. Hoe anders zit Erik ten Hag erbij als zijn persconferentie vrijdagmiddag begint. Is het verschil op de ranglijst aan beide trainers af te zien? Of weet van Bommel gewoon dat de club waar de mensen de grootste mond hebben, zondag als verliezer van het veld zal stappen.


Het is fascinerend om te zien hoe Mark van Bommel als beginnend trainer een voetbalbedrijf met een omzet van miljoenen euro’s uiterst koel naar zijn hand weet te zetten. Het is immers voor PSV ook bijna van levensbelang om kampioen te worden.

De club wil immers een prijs pakken en bovendien de financiƫle slag weer slaan met Champions league inkomsten. PSV zit op het goede spoor en dat weet de trainer maar al te goed. Maar nu moet het nog afgemaakt worden en zijn schip dient hij dan ook eerst langs de halte Amsterdam te loodsen alvorens hij als kapitein van het PSV schip de schaal dichterbij ziet komen. Ontspannen als hij is staat hij met prima antwoorden de media te woord vrijdagmiddag. Ja, Mark van Bommel lijkt daadwerkelijk te weten hoe de topper zich zal gaan ontwikkelen zondag einde middag.

“Als speler ga je altijd het veld op om te winnen. Je gaat toch ook niet op een pleintje voetballen om 0-0 te spelen?”, vroeg de trainer zich hardop af. Je ziet van Bommel haast denken of nee, je ziet van Bommel zich stilletjes ergeren aan de meningen van analisten en journalisten die net als in september van afgelopen kalenderjaar ook allemaal dachten dat het zo omhoog geschreven Ajax met hun gekochte ploeg PSV wel even zou verslaan in Eindhoven. Ook die wedstrijd was vantevoren volgens velen al gespeeld maar dat pakte toch anders uit met de 3-0 afstraffing. Met de staart tussen de benen dropen de Amsterdammers af.

Van Bommel hield zich vrijdag wel op de vlakte over de manier waarop hij Ajax wil gaan bestrijden maar zijn op het oog zekerheid uitstralende houding en mimiek lieten zien dat de trainer er helemaal uit is wie het voor hem en de PSV fans zullen mogen gaan klaren in de Arena. De 41-jarige Limburger wisselde de afgelopen weken regelmatig op het middenveld maar lijkt geen twijfels te kennen over Ajax – PSV. “Ik ben er al uit over zondag”, liet hij vrijdagmiddag weten.

Ook over het strijdplan tegen Ajax liet Van Bommel weinig los. Tijdens de 3-0 in Eindhoven eerder dit seizoen maakte PSV het verschil met lange ballen op spits Luuk de Jong: Van Bommel wilde nog niet bevestigen of deze tactiek ook in de Arena gehanteerd gaat worden. “We hebben meerdere wapens. Net als in Fortnite”, besloot hij uiterst onbewogen en met een zekere blik in zijn ogen. Heeft Mark van Bommel deze topper van zijn PSV tegen het door hem vervloekte Ajax al in zijn gedachten voorbij zien komen? Zondagavond weten we meer..


Facebook Comments