Home Nieuws Ontslag clubicoon Mark van Bommel lijkt heel dichtbij: ‘Het lijntje is flinterdun’

Ontslag clubicoon Mark van Bommel lijkt heel dichtbij: ‘Het lijntje is flinterdun’

219
0

Toon Gerbrands heeft als algemeen directeur in gesprek met FOX Sports redelijk veel naar buiten gebracht en gezegd over waar de club zich momenteel bevindt. Gerbrands is open over de situatie bij PSV.

Gerbrands benoemd de feiten en spreekt onomwonden uit dat Mark van Bommel en PSV zich op de rand van de afgrond begeven. Uiteraard niet met letterlijke bewoordingen maar een goed verstaander leest tussen de regels door precies hoe de vlag erbij hangt wat de situatie van de hoofdtrainer en zijn dienstverband bij PSV aangaat.

De ongekend slechte serie wedstrijden en de vrije val op de ranglijst zorgt voor hoofdbrekend bij de clubleiding. Clubicoon of niet maar er moet snel gepresteerd gaan worden. Toon Gerbrands zegt het niet met zoveel woorden maar Mark van Bommel moet heel snel wedstrijden gaan winnen met PSV want anders wordt er simpelweg hard ingegrepen. De woordkeuze van Gerbrands over de crisis verraadt eigenlijk heel veel. De directeur wil eerlijk zijn naar zichzelf, de raad van commissarissen als toezichthouder en naar de achterban van de club en uit dit met letterlijke bewoordingen. In dat geval kun je niets anders dan concluderen dat een ontslag van clubicoon Mark van Bommel erg dichtbij is.

“Als je kijkt naar de situatie nu: we sparen niets en niemand in onze interne gesprekken en analyses. Maar we zeggen ook niet: er zit zoveel druk op de ketel, laten we maar ingrijpen voor de bühne en vervolgens pakt het niet beter uit. Maar het lijntje waarop we met z’n allen lopen is intussen flinterdun, daar zal ik ook eerlijk over zijn. We leven van week naar week, ik kan nu niet verder kijken dan Fortuna komende zaterdag(!). Meer krediet hebben we op dit moment simpelweg niet. Het totale krachtenveld van fans, media, sponsors, is alweer 10 keer groter dan in 2017. Iedereen is vergeten dat PSV zes weken geleden bovenaan stond in de eredivisie en ongeslagen was in de Europa League.’’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here