Home Nieuws Ontmantelde FC Twente moet eenvoudige opgave zijn voor PSV

Ontmantelde FC Twente moet eenvoudige opgave zijn voor PSV

7
0

PSV reist zaterdag af naar Enschede voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. Het ontmantelde FC Twente zal moeten worden verslagen om niet nog meer averij op te lopen. Trainer René Hake van Twente verwacht dat er met zijn gemarkeerde elftal wat te halen valt tegen PSV.

PSV kende vorig seizoen geen enkele moeite met het op dat moment nog redelijke elftal van de Tukkers. PSV legde met een 0-5 overwinning de basis voor de landstitel. De club uit het Oosten, waarover Jan van Halst net na de landstitel van 2010 zei te verwachten dat het PSV zou ‘inhalen’, staat eigenlijk weer enigszins op een positie die bij de club past. Namelijk de bovenkant van de middenmoot en net onder de top. Al zal het elftal van de onbekende trainer René Hake daarvoor nog wel wat punten moeten pakken komende weken.

De wedstrijd is volgens Hake niet te vergelijken met de ontmoeting tegen Ajax van vorige maand. “Dat was een heel andere wedstrijd”, vertelt de trainer over de wedstrijd die in 2-2 eindigde op de officiële website van FC Twente.
“Ajax speelt opener en PSV houdt het compact, we zullen zaterdag minder ruimte krijgen dan in die wedstrijd. PSV moeten we anders bestrijden dan Ajax. Als het een open wedstrijd wordt denk ik dat we onszelf in problemen brengen. PSV heeft een te goede ploeg om dat niet af te straffen, maar PSV is ook een ploeg waar we wat tegen kunnen halen. Op het moment dat zij wat opener speler hebben ook zij hun kwetsbaarheden. Als team moeten we heel goed zijn. We moeten voor elkaar willen werken en vechten en gedisciplineerd in teamverband spelen.”
Ondanks de blessures mogen er geen excuses zijn voor het elftal van Cocu. Het huidige Twente mag een mooi stadion hebben, een leuke historie maar het elftal stelt, op een enkele speler na, weinig voor. Kortom, FC Twente moet voor PSV een eenvoudige opgave kunnen zijn.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here