Home Nieuws Onthulling FIFA: PSV betaalde Eran Zahavi maar liefst 4 miljoen euro tekengeld

Onthulling FIFA: PSV betaalde Eran Zahavi maar liefst 4 miljoen euro tekengeld

975
0

Middels een document bij de FIFA is per toeval ook uitgelekt wat voor astronomisch bedrag Eran Zahavi in Eindhoven opstrijkt.

Voetbal International onderzoeksjournalist Tom Knipping, bekende van financiële analyses, onthulde dinsdagmiddag hoe PSV Eran Zahavi weet te belonen. Het betreffen enorme bedragen.

Het genoemde tekengeld van wat PSV voor Zahavi wist te reserveren wordt over twee seizoen bezien uitbetaald aan de spits, die eerder ook al in China gigantische bedragen wist te verdienen. PSV heeft overigens geen aanpassingen behoeven te doen aan het gehanteerde salarisplafond. Dat is en blijft 1 miljoen euro per jaar. De Mexicaanse middenvelder Andrés Guardado werd bij PSV wel met een groter bedrag dan de normaal gehanteerde 1 miljoen euro beloond.

Dat geldt niet voor Erna Zahavi. De Israëlische spits had een transfervrije status in 2020 na een conflict met zijn vorige werkgever Guangzhou R&F. Daar incasseerde de spits een salaris van 9 miljoen dollar per jaar. In Eindhoven weet Zahavi een bedrag van 6 miljoen euro over twee seizoenen te incasseren. Daarvan is 2 miljoen euro vast en 4 miljoen euro in de vorm van de genoemde tekengelden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here