Home Nieuws Onterechte kritiek op Xavi Simons: ‘Hoe lang duurt het voordat Til zijn...

Onterechte kritiek op Xavi Simons: ‘Hoe lang duurt het voordat Til zijn kans krijgt’?

2958
0

Tot op heden speelt Xavi Simons een uitmuntend seizoen. De jongeling maakt veel mintuten en weet zich als een komeet te ontwikkelen.

Grote spelers behoren nu eenmaal kritisch beoordeeld te worden, lijkt Marciano Vink namens ESPN te denken. De ESPN analist vraagt zich namelijk af wanneer Guus Til weer de kans krijgt bij PSV. Vink stelt vast dat Xavi Simons niet meer diens niveau van een aantal weken terug haalt. Maar is dat wel zo? De aanvallende middenvelder annex spelmaker scoorde vorige week noge en klasse goal in Zwitserland. De goal was alleszeggend over de inzet van Simons. De drift waarmee de jongeling de aanval opzet, de energieke looppass en de sliding ten einde de bal nog te kunnen intikken waren een lust voor het oog.

Simons begon voortvarend in de Eredivisie en had na vier competitieduels al zes keer gescoord. Zijn treffer in de Europa League tegen FC Zürich vorige week daargelaten, dateert Simons’ laatste goal van 31 augustus tegen FC Volendam. Voor Vink aanleiding om Guus Til weer eens de kans te geven. Til heeft echter als probleem dat zijn voetbal juist weer ver onder de maat te noemen is.

Toch ziet Vink dat anders: “Hoe lang mag Simons niet scoren voordat Guus Til zijn kans krijgt?”, vraagt Vink zich af bij het ESPN-programma Voetbalpraat. “Simons speelt redelijk goed, al wordt het, misschien door vermoeidheid, steeds iets minder heb ik het idee.”

Vink gaat verder: “Het moet bij PSV heel veel van Gakpo komen”, stelt Vink, die van mening is dat Simons snel moet opstaan. “Het wordt tijd dat Simons een hele goede wedstrijd speelt en een goal maakt. Daarvoor is de wedstrijd tegen Zürich een mooi moment.” De analist benadrukt dat de PSV-spelmaker wel pas negentien jaar oud is. “Maar dat betekent nog steeds dat we hem kritisch mogen benaderen en mogen aanstippen dat het een beetje minder is”, aldus een scherpe en kritische Marciano Vink.


Vorig artikelVerwachte opstelling PSV – FC Zürich: EL Ghazi in de spits, Gutiérrez terug als basisspeler
Volgend artikelVertessen van blessure naar vreugde en weer terug naar blessure, jonge Belg heeft het moeilijk bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in