Home Nieuws Onterechte conclusie: ‘Eerst Everton naar de gallemiezen helpen, nu PSV’

Onterechte conclusie: ‘Eerst Everton naar de gallemiezen helpen, nu PSV’

6422
0

FC Emmen – PSV was nog maar net afgelopen toen de eerste kritische noten al werden gekraakt. Terechte kritische noten overigens.

PSV mag onder geen omstandigheden verliezen van FC Emmen, Cambuur Leeuwarden, FC Groningen en Fortuna Sittard. Al kan de recente wedstrijd in Sittard bestempeld worden als uniek gezien de 32 doelpogingen welke geteld werden. PSV zakt nog net niet door de hoeven op de ranglijst maar feit is wel dat er inmiddels sprake is van een tussenjaar. Waar mogelijk volgt er dit seizoen zeker nog herstel middels een goede serie wedstrijden maar overall heeft seizoen 2022-2023 veel weg van seizoen 2013-2014. Oftewel, het eerste jaar van trainer Cocu.

Toenmalig technisch directeur Marcel Brands sprak gedurende het seizoen over ingecalculeerde nederlagen omwille van de start van een jonge onervaren trainer. Een jaar later bleken de woorden van Brands niet uit de lucht gegrepen want een volwassen en gegroeid PSV pakte de landstitel en bleek aan de vooravond te staan van een succesvolle periode in Nederland en in Europa. Er zijn uiteraard geen zekerheden en garanties over het verloop van seizoen 2022-2023 en de opvolgende seizoenen maar PSV weet zich altijd te herstellen, wijst de geschiedenis uit.

De heren analisten van Vandaag Inside denken er beduidend anders over. Net na afloop van FC Emmen – PSV begon de uitzending waarbij de heren snoeihard uit wisten te halen naar Marcel Brands. Zowel Johan Derksen als Valentijn Driessen zien Marcel Brands als de kwade genius achter het sportief lastige jaar voor PSV. Derksen vindt wel dat het in Emmen lastig is om te spelen gezien het kunstgrasveld en de minimale entourage maar het is toch vooral Marcel Brands die onder uit de zak krijgt van de heren.

Derksen: Ik heb Brands altijd al mysterieus gevonden, hij zegt nooit iets en is nooit aanspreekbaar’, begint Derksen, die ook de pijlen richt op El Ghazi: ‘Hij maakt niks klaar bij PSV en is niet goed genoeg voor PSV’, stelt Derksen vast. Van der Gijp haakt in en zegt: ‘ In Emmen moet je gewoon 1 op 1 spelen. Dan ben je altijd beter. Dit leek nergens op. Gaan ze straks die spits van Anderlecht op rechtsbuiten zetten’, reageert van der Gijp op de woorden van Driessen die vindt dat PSV Silva helemaal niet nodig heeft. ‘Gaan ze spits van Anderlecht halen maar die hebben ze niet nodig’, klinkt het.

Valentijn Driessen gaat nog een paar stappen verder en stelt vast dat Brands PSV niet verder helpt. ‘Eerst Everton naar gallemiezen helpen, nu PSV’, klikt het fel. Driessen wijst ook naar commissaris Klaas Dijkhoff. ‘Dijkhoff trekt z’n mond niet open. Van Breukelen ook niet maar dat weten we. Als algemeen directeur niet lukt waarom dan technisch directeur erbij doen’, verwijst Driessen naar de dubbelfunctie van Marcel Brands.


Vorig artikelAnalisten wijzen naar Xavi Simons bij winnende treffer Emmen, drive Simons uniek te noemen
Volgend artikelAanwezigheid van Nistelrooij deed Silva naar PSV vertrekken, PSV betaalt geen huursom en boete

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in