Home Nieuws Onschuldige De Graafschap fan zet zich in na talloze bedreigingen

Onschuldige De Graafschap fan zet zich in na talloze bedreigingen

49
0

Tijdens het duel De Graafschap – PSV eind oktober kreeg Jeroen Zoet allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd.

Zoet kreeg van een supporter van De Graafschap onder andere de ziekte en tevens verschrikkelijke scheldwoord ‘kanker’ naar zich toe geslingerd. De dader, bekend gemaakt via sociale media, moest onderduiken en werd later door zijn werkgever ontslagen. Wilem van der Louw ontving van PSV fans talloze bedreigingen. Na reconstructie bleek echter dat deze persoon helemaal niet de dader was.
Willem van der Louw werd op zondag gebeld door een De Graafschap-beveiliger dat hij beter niet in zijn eigen huis kon blijven. “Het was een nachtmerrie. Mijn naam en adres waren op het internet gezet. Ik ben even uit huis gegaan, maar heb wel thuis geslapen. Ik ga mijn eigen huis niet uit. Mijn baas zei dat ik was ontslagen.”

Een dag later, op de maandag, werd door De Graafschap geconstateerd dat Van der Louw niet degene was die Jeroen Zoet had uitgescholden. Er was wel gescholden door van der Louw.
“Ik weet niet eens meer wat ik geroepen heb, maar ik heb niemand uitgescholden”, legt Willem uit. De daadwerkelijke schreeuwer en dader werd enkele dagen later aangehouden  en kreeg een stadionverbod. Die van Van der Louw werd opgeheven. Ook kreeg hij na twee weken zijn oude baan terug.
Samen met supportersvereniging Blue White Support (BWS), waar Willem van der Louw mede-oprichter van is, begon hij een actie tegen kanker, waarmee de ziekte als scheldwoord uit het stadion verbannen moest worden. “Ik vond het vervelend wat er was gebeurd. Het heeft De Graafschap en BWS in een kwaad daglicht gezet. Ik vond het mooi om van iets slechts iets goeds te maken”, aldus Willem, die later nog excuses ontving van degene die zijn naam en adres openbaak maakte op het internet.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here