Home Nieuws Philips en PSV zijn een gouden combinatie: ‘Ons shirt is nu meer...

Philips en PSV zijn een gouden combinatie: ‘Ons shirt is nu meer waard dan ooit’

495
0

Toon Gerbrands is in zijn nopjes met de nieuwe overeenkomst met Philips.

Het concern steunt PSV ook de komende 10 jaar en daar is binnen de club met grote blijdschap op gereageerd.


In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Gerbrands ook terug op de eerste periode van zijn leiderschap in 2014. Gerbrands wist al snel dat Philips van de shirts zou verdwijnen.

“In de eerste week dat ik hier begon hoorde ik dat Philips van de borst zou gaan”, zegt Gerbrands tegen het Eindhovens Dagblad. “Dat leek me een enorme uitdaging en ik had wel ingeschat dat het spectaculair nieuws zou zijn. Vanuit Philips hoorden we toen het verhaal dat we er daardoor juist meer uit konden halen. Wij kregen de kans om een nieuwe shirtsponsor te vinden en zij bleven aan als de grootste co-sponsor van Nederland. Nu is het shirt meer waard dan ooit.”

Ook binnen het concern is verheugd gereageerd op de deal. “Jaren geleden was het uitgangspunt om de sponsorrelatie een zachte landing te laten maken, hoewel de gedachte wel was dat PSV en Philips onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”, zegt Philips-topman Frans van Houten.

“In 2011 was Philips samen met de gemeente Eindhoven nog een reddende partij voor PSV en hielpen we om de club overeind te houden. We hebben toen aangegeven dat PSV minder afhankelijk van Philips zou moeten zijn. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder en dat laatste is gelukt”, sluit Van Houten af.

PSV en Philips mogen met recht een gouden combinatie worden genoemd. De sponsordeal behelst al 107 jaren van intensieve samenwerking en zal de komende 10 jaar ook worden voortgezet.


Facebook Comments Box