Home Nieuws Onrustige en nerveuze AS Monaco trainer is een slechte verliezer

Onrustige en nerveuze AS Monaco trainer is een slechte verliezer

30834
0

In Monaco zijn de druiven zuur. De onverwachte uitschakeling is hard aangekomen bij de selectie en trainers van AS Monaco.

De club die werkt met een begroting van 215 miljoen euro kan zich niet meer plaatsen voor de Champions League groepsfase en dat zint de trainer van de Monegasken allerminst. De Belgische coach was ontegenzeggelijk vol bravoure voorafgaand aan de return in Eindhoven maar was tevens een karikatuur van zichzelf. Tijdens de wedstrijd bleek de Belg een opgewonden standje te zijn die zijn emoties nauwelijks de baas kon.

Clément vond het ‘wreed’ maar vooral onterecht om met zijn ploeg te worden uitgeschakeld. Na afloop bleek Clément dan ook een slechte verliezer te zijn. De coach van de Monegasken leek te zijn vergeten dat zijn ploeg in Monaco het eerste uur van de wedstrijd niets te vertellen had tegen een PSV wat in het Vorstendom zeer beheerst speelde en nauwelijks kansen weggaf. Dat beeld van de wedstrijd kantelde later wel.

‘We hebben beide wedstrijden gedomineerd, maar gaan toch niet verder’, zei de Belg tegen het Franse medium L’Équipe. ‘Dat is ook wel wat voetbal zijn charme geeft. De beter ploeg zijn betekent niet automatisch dat je de wedstrijd wint. Het is niet zoals volleybal of basketbal.’

Volgens Clément heeft Monaco de kansen niet benut. ‘In de thuiswedstrijd raakten we ook al eens de paal. Ik ben trots op mijn spelers omdat ze zoveel kansen hebben weten te creëren. Het zijn winnaars, we zullen de energie vinden om weer op te staan.’ Zijn spelers leken de hectiek langs de zijlijn niet echt te kunnen waarderen. De Belgische coach oogde gedurende de gehele wedstrijd nerveus en onrustig en was steeds in gesprek met de vierde man, die na de 2-2 de volle laag kreeg. Het leidde weer tot scheldpartijen van zijn assistenten richting de scheidsrechter, die ingreep en rood trok.

Later koelde de Belg weer af en keerde de realiteitszin weer enigszins terug. ‘Ik ben nog een beginnende trainer. Tot nu toe had ik het geluk om me altijd te kwalificeren voor de Champions League. Nu is het helaas mislukt. Dat is mij als speler ook al eens overkomen; het belangrijkste is nu hoe we hierop reageren. De spelers moeten leren van vorig seizoen, toen het te lang duurde voordat de teleurstelling was verwerkt. Daardoor misten we aan het einde van de rit de punten die we nodig hadden om als tweede te eindigen. Ik heb mijn spelers direct gezegd dat ze daarop moeten letten”, aldus de verliezende coach.


Vorig artikelKNVB is gewillig en komt PSV tegemoet met omzetten speelschema Eredivisie
Volgend artikelVan Nistelrooij prijst teamprestatie en wijst specifiek naar zevental spelers: ‘Invallers? Petje af’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in