Home Nieuws Onrust rond Zoet houdt aan: Eindhovens Dagblad haalt uit naar ‘medeschuldige’ Ruud...

Onrust rond Zoet houdt aan: Eindhovens Dagblad haalt uit naar ‘medeschuldige’ Ruud Hesp

2556
0

De tijdelijke transfer van Jeroen Zoet naar FC Utrecht houdt de gemoederen flink bezig.

De overgang van kind van de club Jeroen Zoet is het gespreksonderwerp onder de PSV fans. Waar wekenlang te horen was dat Zoet niet meer onder de lat kon staan in diens huidige vorm, krijgt de club PSV de verwijten nu om de oren geslingerd. Hoe kun je een speler als Jeroen Zoet zo laten vertrekken, klinkt het veelal. Het antwoord is natuurlijk heel simpel: onvoldoende prestaties én de wens van de speler invullen.

Ook bij de club PSV is er veel respect voor Jeroen Zoet en daarom gunt men de doelman een overgang naar Utrecht om in aanmerking te blijven komen voor het EK van deze zomer in eigen land. Ook PSV Inside heeft als onafhankelijk fanmagazine veel kritiek op Jeroen Zoet gehad.

Het is voor ons onverklaarbaar dat een topsportpersoonlijkheid als Zoet is, zo ver kan terugvallen in niveau en zoveel fouten mocht maken alvorens er een wisseling van de wacht plaats vond. Veel fans vinden het niet kunnen dat we Jeroen Zoet typeren als een ‘subtopkeeper’ getuige de vele reacties. Het zou getuigen van weinig respect maar wie het artikel van gisteren goed leest, kan niet anders concluderen dat er zeker veel respect is voor PSV man Jeroen Zoet. Echter is het onze mening dat we Jeroen Zoet niet goed genoeg vinden voor een plaats onder de lat bij een topclub. Heeft dat met te weinig respect te maken of is dit een vrije mening? Los van die vrije mening houden we het respect voor Jeroen Zoet hoog in het vaandel. Wie dat anders ziet, mag daar anders over denken maar zit ver van de waarheid vandaan.

Het Eindhovens Dagblad doet woensdagmorgen opnieuw een duit in het zakje wat de onrust rond de gewezen keeper aangaat. De krant haalt uit flink uit naar ‘medeschuldige’ Ruud Hesp en diens communicatie.

ED: Intern was al snel duidelijk dat keeperstrainer Ruud Hesp meer te verwijten viel. De taken van Hesp bij PSV komen er in hoofdzaak op neer dat hij drie of vier keepers in vorm moet zien te krijgen en bovendien moet hij de hiërarchie enigszins proberen duidelijk maken.

Terwijl Van Bommel en zijn mede-stafleden Jürgen Dirkx en Reinier Robbemond nu weg zijn bij PSV, mocht Hesp blijven zitten. In Qatar slaagde hij er opnieuw niet in om de hiërarchie tussen het trio Unnerstall, Zoet en Ruiter aan Zoet duidelijk te maken. Bij vragen over de verhoudingen en zijn plannen bleef Hesp maar om de hete brij heen draaien en liet hij Zoet almaar in onzekerheid, zo stellen ingewijden. Zoet heeft daarop besloten het heft in eigen hand te nemen en wilde vertrekken. Met FC Utrecht is er nu een club gekomen waar hij zijn kansen op een EK-selectie levend kan houden. Zoet heeft nog een contract tot midden 2021 bij PSV en kan komende zomer in theorie nog terugkeren, maar duidelijk is dat tussen hem en Hesp een vertrouwensbreuk is ontstaan en hij niet meer onder de huidige keeperstrainer zal spelen’, aldus het Eindhovens Dagblad over de zaak Jeroen Zoet en medeschuldige Ruud Hesp.

De enige vraag die dan nog resteert is of deze ‘nieuwe’ kwestie in Qatar ook ontstaan was als Ernest Faber eerder niet had uitgesproken dat de keepers weer gelijk en op nul zouden beginnen?Ernest Faber is hoofdverantwoordelijk en had uit kunnen spreken dat Lars Unnerstall de eerste keeper van dienst zou zijn na de winterstop. In dat geval was Ruud Hesp in zijn geheel niet aan zet geweest.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here