Home Nieuws Onrust bij PSG: In Parijs is men zeker over terugkoop-optie Simons, PSV...

Onrust bij PSG: In Parijs is men zeker over terugkoop-optie Simons, PSV ontkent ten stelligste

5927
0

Er heerst sinds dinsdag middernacht onduidelijkheid over de contractsituatie van Xavi Simons. Duidelijk is dat de middenvelder een contract voor vijf seizoenen bij PSV heeft getekend maar er lijkt meer te spelen.

Althans, dat is de lezing vanuit de Franse hoofdstad. In Frankrijk is de landelijke media onder aanvoering van PSG ‘huiskrant’ Le Parisien, ervan overtuigd dat er een clausule ter waarde van vier miljoen euro bestaat in het contract van de middenvelder met PSV. PSV ontkent deze lezing, zo meldt het Eindhovens Dagblad over de ontstane situatie.

De jonge en talentvolle middenvelder komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. Media in Nederland zijn een aan andere mening toebedeeld dan media in Frankrijk. Zowel De Telegraaf, het Algemeen Dagblad als het Eindhovens Dagblad deden navraag bij PSV en volgens woordvoerders van de club klopt de berichtgeving uit Frankrijk niet.

In Parijs zegt een Le Parisien insider bij de club PSG dat PSV de middenvelder definitief wilde overnemen en de Parijzenaren wel een terugkoopoptie in het contract ’terug wilde geven’. Dat betekent dus een tussentijdse terugkoop-optie laten activeren zodat PSG nu zou afzien van contractverlenging. Er wordt gesproken over een som van vier miljoen om Simons terug te halen.

Mogelijk heeft de onduidelijkheid en de onrust rond de voor PSG uitgaande transfer van doen met de onrust binnen de directie van de club. PSG wacht één dezer dagen een wisseling van de wacht voor zowel de positie van hoofdtrainer als voor de positie van technisch directeur. Trainer Pochettino en technisch directeur Leonardo worden spoedig de laan uitgestuurd bij PSG.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here