Home Nieuws Onoplettendheid of een blunder? Joël Drommel wacht moeilijke weken

Onoplettendheid of een blunder? Joël Drommel wacht moeilijke weken

2361
0

Worden fouten, blunders dan wel minimale foutjes van een jonge onervaren keeper ingecalculeerd in het eerste jaar bij een topclub?

Naar alle waarschijnlijkheid wel maar daadwerkelijk incalculeren is nagenoeg niet mogelijk want niemand kan dergelijke onoplettendheden dan wel blunders vantevoren voorspellen. Feit is wel dat Joël Drommel een paar missers achter zijn naam heeft staan zoals hij ook een paar cruciale reddingen wist te maken. Denk aan de cruciale redding in de laatste minuut in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad na een inschattingsfout van Ramalho. Zonder die redding had PSV op bezoek bij Rea Sociedad volgende week al helemaal nergens meer om gespeeld.


Maar PSV is geen FC Twente en iedere redding telt zoals ook ieder punt telt. De blunder van Joël Drommel in en tegen Heerenveen, opnieuw na matig ingrijpen en inschatten van diezelfde Ramalho, kost PSV de overwinning. Dat zorgt ervoor dat Joël Drommel een aantal lastige weken wachten want de pijlen zullen opnieuw op hem gericht worden. Het is immers niet de eerste fout van de jonge keeper.

Toch mag er ook met een kritische blik naar de aanvallers worden gewezen. PSV kreeg genoeg kansen de wedstrijd in het slot te gooien. In de tweede helft maakte Rami Al Hajj de gelijkmaker nadat Carlos Vinicius PSV in de eerste helft terecht op voorsprong zette. Door dit resultaat staat de ploeg van Roger Schmidt nu twee punten achter Ajax.

Aanvoerder André Ramalho is teleurgesteld. ,,Ik moet mijzelf onder controle houden want dit resultaat is niet eerlijk. We waren duidelijk het betere team. We waren niet helemaal fris, we hebben natuurlijk een heleboel wedstrijden achter elkaar gespeeld. We hadden genoeg kansen, dit mag niet gebeuren.”

Schmidt zegt na afloop tegen ESPN het volgende: “We waren beter, we kregen veel kansen. Maar in voetbal moet je op het juiste moment scoren. We hadden vier, vijf, zes of zeven goals kunnen maken. Uiteindelijk moet de bal in het net liggen, dat is cruciaal. Het is zonde dat we de spanning in de wedstrijd hielden.”

Hij vervolgt: “Als je alles onder controle hebt en niet de tweede goal maakt krijgt de tegenstander altijd een kans op te scoren, ,,Zij hebben gewacht op counters, maar dat hoort uiteindelijk bij voetbal”, aldus Roger Schmidt na de remise in Heerenveen.