Home Nieuws ‘Onontdekt talent’ bij PSV behoorlijk geprezen: ‘Veel mensen weten niet hoe goed...

‘Onontdekt talent’ bij PSV behoorlijk geprezen: ‘Veel mensen weten niet hoe goed hij is’

6268
0

Gregg Berhalter, de bondscoach van de Verenigde Staten, heeft lovende woorden over voor Malik Tillman.

De Duitse creatieveling wordt dit seizoen door PSV gehuurd van Bayern München. Berhalter was zondag aanwezig in het Philips Stadion om bij de koploper van de Eredivisie drie Amerikaans internationals aan het werk te zien.

Tillman lijkt de concurrentiestrijd bij PSV inmiddels te hebben gewonnen van Guus Til en Ismael Saibari, al vielen zij wel goed in tegen Ajax (5-2 winst). Berhalter is lovend over zijn international. PSV heeft in het huurcontract van Malik Tillman een koopoptie bedongen. Wel dient de club daarvoor een miljoenensom op tafel te leggen. Duitse media maakten eerder al melding van een transfersom van 12 miljoen euro, welke PSV naar Munchen over zou moeten maken om Tillman los te weken van de recordkampioen van de Bundesliga.

“Veel mensen hebben nog onvoldoende door hoe goed Tillman is, maar dat hebben we wel al kunnen zien in de nationale ploeg.”, aldus Berhalter. Tillman, die ook over de Duitse nationaliteit beschikt, kwam tot nog toe tot 8 interlands namens Team USA. Bij PSV staat de teller op 10 officiële duels, waarin hij drie doelpunten en evenzoveel assists noteerde. Kortom, er zit muziek in de jonge rasvoetballer met zeer specifieke kwaliteiten en prachtige balbehandeling.

Op dit moment heeft het er alle schijn van dat PSV Malik Tillman binnenboord wenst te houden en dus daadwerkelijk aan het einde van dit seizoen over zal gaan tot het betalen van de genoemde miljoenen voor de middenvelder van Team USA. Ook over de van FC Barcelona gehuurde Sergiño Dest is de bondscoach van de Verenigde Staten goed te spreken. “Sergiño is nog erg jong, maar heeft al voor de grootste clubs in de wereld gespeeld. Hij is een topperformer in de Nederlandse competitie.”


Vorig artikelTeam USA ziet transfer Miles Robinson naar PSV wel zitten: ‘Hij is een jonge Jaap Stam’
Volgend artikelWesley Sneijder: ‘Ik zie PSV niet snel punten verspelen, zeker niet tegen Feyenoord’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in