Home Nieuws Onnodige berichtgeving: Ruud van Nistelrooij blijft trainer van PSV

Onnodige berichtgeving: Ruud van Nistelrooij blijft trainer van PSV

1958
0

Ruud van Nistelrooij blijft trainer van PSV, meldt het Eindhovens Dagblad.

In feite is ieder bericht over het mogelijk einde van het dienstverband van Ruud van Nistelrooij bij PSV onnodig en overbodig want natuurlijk wordt de nieuwe trainer niet geslachtofferd. PSV had met Cody Gakpo, Luuk de Jong en Noni Madueke ‘gewoon’ gewonnen in Emmen, waar de beginnende trainer Cocu een seizoen later ook ‘gewoon’ aan het winnen kreeg. Ook zonder de sterspelers had PSV nog alle kansen om drie punten mee te nemen uit Drenthe maar een onnodige rode kaart deed de rest.

Sportief begeeft PSV zich in een crisis, maar Van Nistelrooij wordt niet als hoofdschuldige aangewezen: hij mag blijven zitten. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad over de totaal niet wankele positie van de hoofdtrainer. “Of ik mezelf iets verwijt? Jawel, ik vind dat ik te weinig uit mijn team heb kunnen halen qua resultaat. Twee gelijke spelen, een verlies en een winstpartij”, steekt van Nistelrooij van wal.

“We hadden na Marbella een goed gevoel, maar dat konden we niet omzetten in punten. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Het is aan mij om hier samen met de spelers uit te komen en aan de karakters binnen de club om er keihard aan te werken”, vertelde Van Nistelrooij na de wedstrijd in Emmen. Dat van Nistelrooij in eigen boezem stak zorgde juist alleen maar voor meer respect, kunnen we concluderen.

Is er bij PSV sprake van een regelrechte puinhoop? Het Eindhovens Dagblad vindt duidelijk van wel en spreekt van een ‘regelrechte puinhoop’. ‘De eerste sportieve crisis van dit seizoen is nu officieel een feit, want er is geen structurele verbetering zichtbaar bij PSV’, luidt de conclusie vanuit de regionale krant.

‘PSV morst punten alsof het een feest is en tegen ploegen waar PSV van tevoren nog nooit bang voor is geweest’, refereert het medium aan puntenverlies tegen onder meer SC Cambuur, FC Groningen, Fortuna Sittard en Emmen. Op voorhand leek de voorhoede van PSV na de winterstop te bestaan uit Cody Gakpo, Luuk de Jong en Noni Madueke. ‘Het spelersbeleid in deze winter heeft van PSV ineens een vleugellamme vloot gemaakt, die hard op weg is om dit Eredivisie-seizoen compleet te laten mislukken’, klinkt het.


Vorig artikelBesiktas blijft zich roeren rond Veerman en Ramalho, is Braziliaanse verdediger dichtbij vertrek?
Volgend artikelStade Rennes wijst PSV bod van 15 miljoen euro op ‘invaller’ Sulemana af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in