Home Nieuws Onnodig veel negativiteit na loting groepsfase

Onnodig veel negativiteit na loting groepsfase

9
0

Diverse media en veel fans zijn eensgezind onnodig negatief over de kansen van PSV na de loting voor de groepsfase. De negatieve tendens is dat PSV kansloos is, geen punten zal halen en iedere wedstrijd achter de feiten aan zal lopen.

Vele mediavertegenwoordigers lijken de loting niet te kunnen beschouwen als een zaak van 3 gelijkwaardige tegenstanders en een club uit een klein voetballand wat qua niveau net onder deze 3 clubs zit. Of PSV zich daadwerkelijk net onder het niveau van eerder genoemde clubs bevindt, blijft altijd afwachten. Maar op voorhand jezelf kansloos achten en zo de wedstrijden ingaan, brengt geen enkel perspectief. Het perspectief moet juist gezien worden in het feit dat in thuiswedstrijden van alles mogelijk is en tegenstanders een mindere dag kunnen hebben of niet in goede doen zijn.
De 3 tegenstanders verliezen op eigen veld ook regelmatig van ploegen waarvan men op voorhand dacht dat het een simpele overwinning zou worden. Dit geldt met name voor het labiele United van Louis van Gaal. Daarnaast zijn zowel Manchester United, Wolfsburg als CSKA geen ploegen die de absolute top benaderen, ondanks de grote naam en wereldwijde uitstraling van United. Voor alle 3 de opponenten geldt dat ze zich daar net of een stuk onder bevinden. De voorbereiding op dit seizoen liet zien dat PSV niet kansloos werd weggespeeld tegen clubs als Monaco, Basel, Lyon of Valencia; clubs als Wolfsburg en CSKA zijn van een vergelijkbaar niveau.

Ook de media doen een negatieve duit in het zakje. De reactie van Marcel Brands na de loting was een realistische uitspraak: “Op basis van de begrotingen zijn we bij voorbaat kansloos”, reageerde Brands realistisch. Diverse media citeerde de uitspraak van Brands verkeerd en maakte ervan dat de technisch directeur van PSV de club op voorhand volkomen kansloos achtte.
Gelukkig werkt het in het mondiale club voetbal niet zo dat de club met de hoogste begroting ook altijd wint, zie Manchester City als lichtend voorbeeld. Brands noemt United verder een droom tegenstander en is enthousiast over het weerzien met Depay. “De rest maakt het echter nog moeilijker. We hebben ook de huidige koploper uit Rusland erbij gekregen en, uit de vierde pot, Wolfsburg. Dat had ik graag anders gezien. Overwinteren in Europa blijft ons doel, maar gezien de begroting zijn we eigenlijk kansloos”, zegt de technisch manager. Ook algemeen directeur Toon Gerbrands spreekt van een pittige en zware loting maar blijft positief en noemt de loting ‘een mooie uitdaging’, evenals coach Philip Cocu de loting betitelde.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here