Home Nieuws Onnodig gespreksonderwerp? Van der Doelen zou van Nistelrooij ook bij 4e plaats...

Onnodig gespreksonderwerp? Van der Doelen zou van Nistelrooij ook bij 4e plaats handhaven

774
1

Officieel en cijfermatig is PSV nog in de race om de landstitel maar een ieder weet dat PSV maximaal tweede zal worden dit seizoen.

En dan mag het seizoen gerust als mislukt worden gezien want de torenhoge ambities zijn geen moment reeel geweest. Het leidt overal in het land tot flinke kritieken aan het adres van Marcel Brands, Fred Rutten, John de Jong en ook richting Ruud van Nistelrooij. De gemiddelde voetbalfan is nu eenmaal zwart-wit denkend over het spelletje én over zijn club. Dat is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven. Het geeft vaak zwart-wit meningen, die vaak weer snelle conclusies tot gevolg hebben.

Wat dat betreft wordt Ruud van Nistelrooij de laatste maanden en weken ook vrij hard aangepakt door een groot deel van de PSV fans. Een deel is mild voor van Nistelrooij, temeer omdat het zijn eerste jaar is maar ook omdat het Ruud van Nistelrooij is. Een uniek en groots clubicoon, die notabene overgehaald diende te worden de trainersklus bij PSV 1 aan te pakken. Ook spelen de verzachtende omstandigheden van de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke mee. Het zijn immers de beste dan wel de betere spelers die PSV verlieten halverwege het seizoen.

Maar verloor PSV met Gakpo ook niet gewoon kansloos bij FC Twente, Cambuur Leeuwarden en FC Groningen? Speelde PSV niet gewoon kansloos en laf voetbal tegen Rangers FC in het Philips Stadion én blijft Roger Schmidt niet gewoon doorgaan met presteren bij zijn nieuwe club Benfica na de verkoop van twee sterspelers? De antwoorden op de gestelde vragen kunnen gewoon met ‘JA’ worden beantwoord.

Kortom, het is in alle opzichten geen best seizoen en de lijn van het verspelen punten staat net na de winterstop, dus na de verkopen van Gakpo en Madueke, nog net zo recht getrokken als voor de winterstop. PSV beleefde bijna 10 jaar geleden een zelfde fase in een periode dat de club een nieuwe en onverlaten trainer wist aan te stellen. PSV stond in de winterstop van seizoen 2013 – 2014 zelfs even op de tiende plaats van de Eredivisie en verloor fors van subtoppers als Vitesse en FC Twente.

Uiteraard ging Marcel Brands toen voor Cocu staan door hem te verdedigen en uit te spreken dat een jonge, beginnende en onervaren trainer fouten maakt en in het tweede jaar vaak een andere aanpak ten toon weet te spreiden. Wat dat betreft is iedere discussie over de toekomst van Ruud van Nistelrooij bij PSV een onzinnige discussie en eigenlijk geen gespreksonderwerp waard. Wel zijn we hard op zoek naar de handtekening van Ruud van Nistelrooij onder zijn PSV. Oftewel: zijn handtekening onder het spel van PSV.

Ook Björn van der Doelen denkt er niet over een andere trainer dan Ruud van Nistelrooij aan te stellen bij PSV. Zo hoort het! Van der Doelen zou zijn oud-ploeggenoot laten zitten bij PSV, ook als PSV op de vierde plaats zal gaan eindigen. Dat vertelt hij tegenover clubwatcher Marco Timmer in de extra editie van de Skiete Willy Podcast, waar vragen van luisteraars worden beantwoord.


Vorig artikelRonald Koeman tempert euforie Van der Vaart over Xavi Simons: ‘Overdreven’
Volgend artikelEarnie Stewart en PSV volgen jonge spits Ricardo Pepi – Wordt Pepi eerste aankoop nieuwe seizoen?

1 REACTIE

  1. Ruud was een grote speler, maar dat is geen garantie om ook een goede trainer te zijn. Ik vind Ruud namelijk uitermate slap overkomen aan de lijn. Hij is beslist niet klaar voor een club als PSV. Jammer dus en dat gaat PSV bakken met geld kosten. Je ziet het iedere keer gebeuren en iedere keer vraag ik me af waarom RvN het niet weet te voorkomen. Hoe? Het gaat aldus: PSV komt vroeg op 1-0 en kan tussen minuut 10 en 30 gemakkelijk door naar 4-0. Wedstrijd op slot en drie punten rijker. Dat gebeurt dan steeds niet, ook niet tegen de dwergen uit de ED. Ruud grijpt op die momenten geheel niet in. En daarna weet je dan heel zeker, dat deze slappe PSV-hap er weer een ramp van gaat maken. Hetgeen dus iedere keer opnieuw geschiedt. Waardeloos en dat kán gewoon niet bij PSV! Dan het contrast met die Slot. Die heeft gezwóren dat hij Feyenoord kampioen zal maken en trekt werkelijk ALLES daarvoor uit de kast. Hij gaat daarvoor als een gek tekeer, corrigeert, moedigt aan, treitert de tegenstander, intimideert de scheids als een gek, zweept zijn publiek op, vecht iedere beslissing van de scheids en grensrechters keihard aan en maakt een totaal en opgenaaid theater aan die zijlijn. Hij heeft zich namelijk als HEILIGE opdracht gesteld: ik MOET kampioen worden. Luister goed: ik houd absoluut niet van dat rare gedoe van die in mijn ogen onsportieve Slot, maar…..hij gaat dus zeker kampioen worden met een ploeg die minder is dan PSV. Waarom dus? Omdat hij dat ABSOLUUT wil! Als Ruud iets van die Slot had of als Slot bij PSV stond, dan had PSV nu 15 punten méér dan vandaag,. En dan werden we heel zeker kampioen! Dat gebeurt niet (we worden roemloos 4e) en dat wijt ik heel erg aan de slappe hap-trainer RvN. Het is een hard oordeel, maar de trieste waarheid hoeft niet te worden ontkend of verdoezeld. Daar redt PSV namelijk de meubelen al heel zeker niet. En tot slot nog even dit: ik zag Luuk de Jong bezig tegen Vitesse en vroeg me met de minuut meer af hoe PSV in vredesnaam nog verder kan met een midvoor die werkelijk in de tweede divisie niet meer mee kan komen. Dat kan bij PSV echter allemaal zonder morren en dan ben je als PSV op een levensgevaarlijke glijbaan omlaag aan het glijden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in