Home Nieuws Onnavolgbare de Mos verandert van standpunt: ‘Ajax wint, PSV heeft alleen maar...

Onnavolgbare de Mos verandert van standpunt: ‘Ajax wint, PSV heeft alleen maar gecounterd’

1184
0

Aad de Mos. Er is maar één Aad de Mos. De mening en uitspraken van de Hagenaar zorgen regelmatig voor controverse. Ook deze week.

Zou de Mos tijdens zijn trainerscarriere ook zo de tactische kanten van wedstrijden hebben belicht? Aan het begin van de week plan A maar einde week, zo daags voor de wedstrijd, toch weer plan B. De Mos zei begin deze week tegen Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dat PSV zou gaan winnen in de Johan Cruijff Arena. Enkele dagen later zegt de Mos dat Ajax van PSV gaat winnen. Tja, Aad de Mos is nauwelijks serieus te nemen..

‘PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend’, begint de Mos zijn hernieuwde zienswijze. “Wedstrijden tussen Ajax en PSV zijn altijd afhankelijk van wie de eerste goal maakt”, vertelt De Mos in het Algemeen Dagblad.

“Als Ajax voor komt, moet PSV ruimtes achter de verdediging weggeven en dan kan het zomaar 5-0 voor Ajax worden. Maar als PSV net als vorig jaar op de counter speelt en de 1-0 maakt, kan het net zo lopen als vorig jaar.”

Voor wat de voorspellingen van de Mos waard zijn: De eigenzinnige analist voorspelt vandaag dat PSV zich terugtrekt en de bal aan Ajax laat.

“PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend. Tegen Bielefeld wel, omdat ze daar verwachtten beter te zijn, maar toen lagen er direct vier in. Dus ik ben benieuwd naar de zwakheden van beide teams. Bij Ajax is de verdediging ook nog niet ‘je van het’. Wijndal en Rensch zijn matig met ruimte in de rug en de snelheid in het centrum is niet geweldig.”

Ajax gaat dus met de overwinning aan de haal, zegt de Mos, die denkt dat de eerste wedstrijd tegen AS Monaco daar debet aan is. Afgelopen maandag was overigens ook al bekend dat Monaco tegenstander van PSV is maar in gesprek met het Eindhovens Dagblad bleek dat gegeven geen spelbreker te zijn in de voorspelling voor Ajax – PSV. Enkele dagen later dus wel.

“Ook omdat PSV met het hoofd bij Monaco zit. Van Nistelrooij zal uit voorzorg eerder spelers wisselen, al is het ook belangrijk dat PSV wedstrijdhardheid krijgt in aanloop naar dinsdag”, aldus Aad de Mos, die meteen aan het begin van het seizoen weer helemaal zichzelf is met tegengestelde en onnavolgbare voorspellingen en analyses


Vorig artikelJoey Veerman is zeker van zijn basisplaats: ‘Al halen ze er nog vijf’
Volgend artikelAndré Ramalho terug in wedstrijdselectie: ‘Teleurstellend dat wedstrijd niet verplaatst wordt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in