Home Nieuws Online gokken wordt PSV afgeraden: ‘PSV is een sjieke club en moet...

Online gokken wordt PSV afgeraden: ‘PSV is een sjieke club en moet er geen geld aan willen verdienen’

47
0

PSV heeft alle seizoenkaarthouders aangeschreven om te peilen hoe ze aankijken tegen het aanbieden van sportweddenschappen.

De Nederlandse online gokmarkt zal weldra open gaan en in de legaliteit geraken. PSV wil daarin mee gaan, schrijft het Eindhovens Dagblad.

PSV zou volgend jaar willen gaan samenwerken met een aanbieder van online-gokdiensten. Mogelijk gaat het hier om een Chinese partij.  Dat levert de club naar verwachting 1 à 1,5 miljoen euro per jaar op, zo blijkt uit marktonderzoek.

De regelgeving zal scherp afgesteld worden en kaders omvatten maar vanaf 1 januari 2021 zou het mogelijk zijn om online sportweddenschappen aan te gaan. PSV is benieuwd wat de supporters van een dergelijke samenwerking zouden vinden. “Ik vind PSV een sjieke club en vind niet dat de club hier geld aan moet willen verdienen”, stelt Hoogleraar marketing en seizoenkaarthouder Gerrit van Bruggen uit Rotterdam tegenover het ED.

Bij de Supportersvereniging PSV is men kritisch, maar ziet men ook kansen. “Bij ons is er intern ook discussie over geweest”, zegt voorzitter Harrie Timmermans. “Het is een beetje een grijs gebied. Straks wordt dit legaal en het brengt voor de club geld in het laatje, maar het is te makkelijk om alles wat geld in het laatje brengt als wenselijk te beschouwen. Waar ligt dan de grens? Beginnen we op een gegeven moment ook een coffeeshop in het stadion?”

Thijs Slegers zegt namens de club tegen het Eindhovens Dagblad: “Het onderwerp staat al langer bij ons op de agenda. We willen goed voorbereid zijn zodra de wettelijke mogelijkheden worden verruimd, en willen graag van onze supporters weten hoe dit issue leeft en hoe we zo goed mogelijk aan hun wensen kunnen voldoen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here