Home Nieuws Onheuse en racistische bejegeningen laten nuchtere Locadia koud

Onheuse en racistische bejegeningen laten nuchtere Locadia koud

28
0

Jürgen Locadia is onbetwist één van de vaandeldragers van dit PSV. De spits maakt een gedreven en volwassen indruk. Zowel op als naast het veld.

Jürgen Locadia verbaasd zich over het niveau van een deel van de voetbalfans. Hij wordt namelijk regelmatig racistisch bejegend, zegt hij in gesprek met het NRC. Locadia en Justin Kluivert kregen het vorig jaar met elkaar aan de stok en dat voorval kende een nasleep.

Locadia noemde kluivert na afloop een ‘snotaap’ en kreeg een vloedgolf aan racistische reacties over zich heen. “Ik kreeg zo veel berichten op Instagram. Extreme berichten. Honderden. Niet normaal. K*nkerneger, Zwarte Piet. Aap. Zóveel.” Het heeft Locadia doen besluiten om het beheer van zijn social media-accounts uit handen te geven. “Dat was niet leuk om te lezen, man. Zoveel haatberichten. Ik bedoel: ik voetbal gewoon, maak een doelpunt. En dan dit.”

“Ik ben er niet door geraakt. Wel gechoqueerd dat het nog steeds gebeurt”, zegt hij. “Ik ben wel beledigd. Maar het is niet zo dat ik met ze wil vechten of zo. Het zou ergens wel interessant zijn om te weten hoe zij denken. Waarom ze dat roepen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here