Home Nieuws Onherkenbare Erick Gutiérrez wil nog steeds slagen bij PSV: ‘Ik ben positief...

Onherkenbare Erick Gutiérrez wil nog steeds slagen bij PSV: ‘Ik ben positief gebleven’

2934
0

Erick Gutiérrez kende een zeer voortvarende start bij PSV maar zakte langzaam weg en heeft het sportieve tij tot op heden nooit kunnen keren.

De vraag is zelfs gerechtvaardigd of PSV niet veel te veel geld op tafel heeft gelegd voor de zeer tam spelende Mexicaanse middenvelder. Wat is nu eigenlijk de kracht en specialiteit van de middenvelder die zo weinig brengt?


De neo-international laat zelden zien waarom PSV hem naar Eindhoven wist te halen. De Mexicaan speelt vaak en eigenlijk te vaak op safe en kiest te vaak voor passes breed en terug. Duelleren doet Guti zelden en dus kunnen we na anderhalf jaar PSV wel concluderen dat Gutierrez in niets uitstraalt te willen slagen bij PSV. Zijn vriend en landgenot Hirving Lozano is een totaal andere speler dan Gutierrez dus vergelijkingen maken snijden geen hout maar het gif en spelagressie waar Lozano om bekend stond is nergens terug te vinden bij Gutierrez.

Guti stond in 2020 nog niet in de basiself van PSV, maar mocht zondag in Arnhem ruim een uur in actie komen na het uitvallen van Jorrit Hendrix. De Mexicaanse middenvelder is er blij mee. “Ik ben positief gebleven, ook op de moeilijke momenten”, zegt Gutiérrez in het Eindhovens Dagblad over zijn huidige situatie bij PSV. “De positiviteit was nodig omdat de ploeg je altijd nodig kan hebben. Nu het zover was, wilde ik er staan. Ik hoop voor Jorrit dat het meevalt en zijn blessure niet zwaar is, maar natuurlijk ben ik zelf ook blij met de speeltijd en het vertrouwen. Ik wil heel graag belangrijk zijn voor PSV en doe er alles aan.”

In de winterse transferperiode leek een vertrek van Gutíérrez, die meer wil spelen, tot de mogelijkheden te behoren, maar uiteindelijk kwam het er niet van. Hij heeft de knop omgezet. “Ik zal er altijd voor de ploeg zijn”, laat hij weten. De vraag is of Gutiérrez aanstaande zondag tegen Feyenoord weer minuten kan maken. Veel zal afhangen van het herstel van Hendrix, die kampt met een heupblessure. “We verwachten dinsdag of woensdag duidelijkheid over de situatie van Jorrit”, aldus PSV-coach Ernest Faber.


Facebook Comments