Home Nieuws Ongunstig perspectief PSV reserves

Ongunstig perspectief PSV reserves

60
0

De beschamende verliespartij tegen RKC heeft de diverse reserves en wisselspelers van PSV geen goed gedaan, maar het perspectief op speelminuten onder Mark van Bommel was al erg gering,

Mark van Bommel is nu eenmaal een trainer-coach die graag vertrouwen geeft aan zijn spelers en borduurt daarmee voort op eerder behaalde successen. Spelers als Isimat, Ramselaar en Sainsbury konden PSV tot nog toe geen gezicht geven.


Afgelopen augustus stelden diverse analisten dat de selectie van PSV niet breed genoeg was maar inmiddels is dat perspectief weer gedraaid. Clubwatcher Marco Timmer denkt dat de selectie te groot is en rekent op transfers in de winterstop.

“Van Bommel geeft zijn spelers vertrouwen en houvast door dezelfde elf spelers op te stellen. Dat betaalt zich in de Eredivisie uit in overwinningen, maar de spelers op de bank zien ook dat ze weinig wedstrijden meer gaan spelen”, zegt Timmer. “Dan doel ik op mannen als Isimat, Behich en Sainsbury. Dat kan zich gaan wreken.”

Van Bommel moet de groep in het gareel houden en de onvrede, mocht die ontstaan, in de kiem smoren. “Dat is een lastige taak voor een jonge, nieuwe trainer.” Timmer ziet wel een paar spelers vertrekken. “Ik denk niet dat er iemand een probleem mee heeft als Isimat vertrekt. Het is schrijnend hoe dat kan gaan. Zo belangrijk zijn voor Cocu in het kampioensjaar, maar bij Van Bommel wordt iets meer gevraagd en Viergever is voetballend gewoon beter.”

Timmer verwacht dat ook Bart Ramselaar in januari mag uitzien naar een nieuwe club, nadat de middenvelder in het laatste half jaar onder Cocu nog was uitgegroeid tot basisspeler. Inmiddels is hij voorbijgestreefd door Pablo Rosario en Erick Gutiérrez. “Ramselaar zal niet blij zijn en ik verwacht dat hij op zoek gaat naar iets anders.”


Facebook Comments