Home Nieuws Ongewoon boze Mario Götze richt pijlen op landgenoot en schandaalscheidsrechter Felix Zwayer

Ongewoon boze Mario Götze richt pijlen op landgenoot en schandaalscheidsrechter Felix Zwayer

6993
0

Zo nu en dan toont Mario Götze wel degelijk passie, beleving en boosheid op het veld. Gezegd moet worden dat dit niet vaak voorkomt maar zo nu en dan is de middenvelder wel degelijk uit zijn soms bedeesde rol te krijgen.

Real Sociedad – PSV was zo’n wedstrijd waarin de Duitse middenvelder zich nauwelijks kon beheersen. Ging het ten koste van zijn spel of had hij gelijk met zijn verschillende tirades richting zijn landgenoot en scheidsrechter Felix Zwayer? Bewijs zal er nooit komen maar de scheidsrechter van dienst wist na een weekend waarin de uitploeg flink bevoordeeld werd, nu de thuisploeg te bevoordelen met zijn optreden in San Sebastian. Vorige week werd FC Bayern Munchen bevoordeeld door de leidsman in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Het leverde aan storm aan kritiek op in Duitsland, die tot gisteren voortduurde.

Zwayer werd fel bekritiseerd door Borussia Dortmund-talent Jude Bellingham, die in zijn tirade over de Duitser aanhaalde dat de scheidsrechter ooit is bestraft voor matchfixing. Het kwam de achttienjarige middenvelder op een boete van 40.000 euro te staan. Mario Götze had donderdagavond na de zware 3-0-nederlaag van PSV bij Real Sociedad in ieder geval geen goed woord over voor scheidsrechter Felix Zwayer. De Duitser gaf de Spanjaarden een strafschop en Ibrahim Sangaré een onterechte rode kaart.

“Ik snap niets van de manier waarop de scheidsrechter deze wedstrijd heeft geleid”, zei Götze in San Sebastián tegen PSV TV. “Als je vergelijkt hoeveel gele kaarten wij en zij hebben gekregen, terwijl zij dingen deden die je liever niet ziet in het voetbal. Als scheidsrechter moet je dat gewoon zien.”

Bij Real Sociedad-PSV gaf Zwayer aan het einde van de eerste helft een strafschop aan de thuisploeg na hands van Phillipp Mwene, die een schot met zijn uitgestoken arm blokkeerde. Een kwartier voor tijd viel er een stuk minder te zeggen voor de tweede gele kaart van Sangaré. De middenvelder moest vertrekken omdat hij tijdens een actie zijn arm te ver uitstak en zijn directe tegenstander licht in het gezicht raakte.

De gefrustreerde en vooral boze Götze maakte zich in het veld al meerdere keren boos en deed meerdere keren zijn beklag bij de scheidsrechter. “Ik heb een heel andere mening over die twee momenten dan hij, maar je moet het over de hele wedstrijd zien”, zei Götze. “Hij leidde de wedstrijd niet op een goede manier. Als scheidsrechter moet je weten dat dit een beslissend duel is. Je moet dan 100 procent scherp zijn. Daarom werd ik boos op het veld. Er werden ook veel overtredingen op me gemaakt en ik heb daar geen gele kaart voor gezien.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here