Home Nieuws Ongeslagen Schwaab: ‘Wij spelen het moderne voetbal’

Ongeslagen Schwaab: ‘Wij spelen het moderne voetbal’

38
0

Daniel Schwaab heeft nog steeds geen enkele wedstrijd verloren in de competitie. Sinds hij dit seizoen terug in het elftal kwam, houdt PSV de sterke serie in tact.

Als oudste basisspeler is hij na een gematigd eerste seizoen, uitgegroeid tot een belangrijke kracht in het elftal van Phillip Cocu. Schwaab vindt dat hij en zijn ploeggenoten modern voetbal spelen omdat er verschillende systemen gehanteerd kunnen worden.

De centrumverdediger denkt dat PSV qua speelstijl iets Duits heeft in het huidige elftal. “Daar zie je veel teams met een duidelijk plan. Teams die compact staan, goed verdedigen en dan snel naar voren spelen. Maar dat is misschien ook het moderne voetbal”, aldus Schwaab tegenover de NOS.

“Je hoeft niet altijd tachtig procent balbezit te hebben om attractief voetbal te spelen. Het mooie aan ons team is dat we meerdere opties hebben. Wij kunnen snel druk zetten op de tegenstander, maar ook terugzakken en het moment afwachten.”

Hoewel Schwaab in Eindhoven een vaste waarde is, denkt hij niet aan deelname aan het WK met Duitsland. “Ik doe er goed aan om me op PSV te richten. Als we de titel pakken, ben ik een gelukkig mens. Daar heb ik geen WK voor nodig.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here