Home Nieuws Ongeloofwaardige Van Basten haalt uit naar Dest: ‘Hij maakte grote fouten’

Ongeloofwaardige Van Basten haalt uit naar Dest: ‘Hij maakte grote fouten’

8170
0

Ook Sergiño Dest kreeg deze week te maken met de grillen van de Ziggo-analist Marco van Basten. Van Basten lijkt vaak uit balans te zijn met zijn analyses.

De analyses van de voormalig topspits snijden zelden echt hout. Marco van Basten roept maar wat en is als analist geen schim van de artiest en stylist die hij als voetballer was. De vaak onnavolgbare Van Basten lijkt soms op oorlogspad te zijn ten einde maar stennis en onrust te kunnen schoppen aan tafel bij Rondo van Ziggo. Als het Van Basten te doen is om aandacht te genereren met zijn vaak onnavolgbare analyses, lijkt hij wel degelijk in die opzet te slagen. Het heeft er alle schijn van dat Van Basten de druk die hij voelde als trainer geheel achter zich heeft gelaten want de analist kraamt geregeld frank en vrij de grootste onzin uit.

Met name Peter Bosz, André Ramalho, Joey Veerman maar eigenlijk de gehele defensie van het huidige PSV, moeten het vaak ontgelden bij Van Basten, die geregeld lukraak zijn kruid verschiet als analist. Deze week richtte Van Basten, die al regelmatig de wind van voren kreeg van collega-analisten na de zoveelste misser wat betreft zijn zienswijze, zijn pijlen op Sergiño Dest. Ook Dest ontkomt niet aan harde kritiek van ‘San Marco’.

Marco van Basten twijfelt ditmaal aan de kwaliteiten van Sergiño Dest. En dan heeft hij het niet over de Nederlandse Eredivisie, maar bijvoorbeeld over La Liga en de Serie A, daar waar Dest eerder speelde.

“Ik heb vaker gezegd dat je niet te snel naar het buitenland moet, je moet op je hoogtepunt gaan”, begint Van Basten aan tafel bij het programma Rondo van Ziggo Sport. Van Basten is nog niet overtuigd van het slagen van Dest in een internationale topcompetitie, aangezien Van Basten niet onder de indruk raakte van de optredens van Dest in de Champions League. De analist van Ziggo, die vaak genoeg toegeeft slechts samenvattingen te zien in plaats van live-wedstrijden, wijst liever naar iemands falen dan dat hij wijst naar iemand kwaliteiten. Sergiño Dest speelde in Londen in september tijdens de 4-0 verloren uitbeurt op bezoek bij Arsenal niet bepaald zijn beste wedstrijd voor PSV maar de verdediger speelde verder vele wedstrijden juist wel uitmuntende wedstrijden.

“Soms lukt het wel, soms niet. Mensen om je heen moeten daar ook oog voor hebben. Is hij goed genoeg voor Barcelona? Ik denk dat we dan allemaal twijfelen. En als je twijfelt, moet je het niet doen. Tegen Arsenal zie ik hem grote fouten maken”, aldus een wederom kritische Van Basten.


Vorig artikelVan der Leegte tyrisch over toptalent: ‘Hij moet godverdomme elke wedstrijd invallen’
Volgend artikelRonald de Boer neemt het op voor veel bekritiseerde PSV’er: ‘Zo slecht is hij ook weer niet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in