Home Nieuws Ongekende productie Zahavi voor Israël: met 27 treffers in 29 wedstrijden staat...

Ongekende productie Zahavi voor Israël: met 27 treffers in 29 wedstrijden staat slechts Ronaldo nog boven Zahavi

225
0

Eran Zahavi is inmiddels alltime topscorer van zijn land Israel en dat mag met recht een grote prestatie worden genoemd.

Opmerkelijk genoeg maakte Zahavi bijna al zijn doelpunten voor Israël in een tijdbestek van slechts drie jaar. Zahavi mag dan een grote naam zijn in Israël en in het Israëlische voetbal maar toch verliep zijn interlandcarriere niet altijd even vlot.

De aanvaller heeft in clubverband al sinds zijn doorbraak in het profvoetbal een gemiddelde van bijna één doelpunt per wedstrijd, maar bij Israël was hij lange tijd veel minder productief.

Vier jaar geleden, op 2 september 2017, ging Zahavi met zijn land teleurstellend ten onder tegen Noord-Macedonië (0-1). Zahavi scoorde toen slechts het aantal van 6 doelpunten in 39 wedstrijden. Eerzuchtig als hij is besloot hij op dat moment na kritiek in eigen land om zich niet meer beschikbaar te stellen voor zijn land. Hoewel hij immens populair is in Israël, klinkt er ook regelmatig kritiek aan het adres van Zahavi. Hoge bomen vangen immers veel wind.

Zahavi, een winnaar als hij is, wilde toch weer voor Israël spelen en besloot om in 2018 terug te keren in het Israëlische team. Vanaf dat moment hield Zahavi niet meer op met scoren en produceerde hij de ene na de andere treffer voor zijn land. Het zijn duizelingwekkende cijfers. Zahavi scoorde de afgelopen jaar liefst 27 keer in 29 optredens voor zijn land. Een ongelofelijke productie, waar alleen Cristiano Ronaldo nog boven staat, zo blijkt uit de statistieken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here