Home Nieuws Ongekend succes voor Luuk de Jong, die Sevilla naar finale Europa League...

Ongekend succes voor Luuk de Jong, die Sevilla naar finale Europa League schiet

1103
0

Luuk de Jong bereikt zo langzamerhand een heldenstatus in Sevilla.

Eerder scoorde hij al belangrijke treffers tegen Betis, Real Madrid en Atletico Madrid. Met name de winnende treffer tegen Betis leverde veel goodwill en een heldenstatus op.

De Sevilla spits gaat ook in Europa door met uiterst belangrijk zijn voor zijn werkgever en schoot zijn club zondagavond een kwartier voor tijd naar de 2-1 tegen Manchester United, na dramatisch verdedigen van de Engelsen.

Het maakt het succes voor Luuk de Jong niet minder groot want na 96 minuten voetbal bleek zijn inzet de winnende treffer, die opnieuw een finaleplaats voor de Andalusiers tot gevolg heeft.

De kopsterke spits heeft inmiddels 13 keer gescoord in de Europa League, waarvan 12 doelpunten voor PSV en de zo belangrijke treffer dertiende treffer tegen Manchester United. Voor Sevilla scoorde de targetman inmiddels acht keer. Zes treffers in La Liga, één treffer in het toernooi om de Copa del Rey en nu dus eenmaal in een Europees toernooi.

Na afloop werd De Jong besprongen door zijn uitbundige ploeggenoten. In blessuretijd had de voormalig PSV aanvoerder zich nog onsterfelijker kunnen maken door zijn volledig vrijstaande ploeggenoot in de zestienmeter te bedienen maar zijn assist miste nauwkeurigheid.

Hoe dan ook, Luuk de Jong kroonde zich in het Duitse Keulen tot matchwinnaar door Sevilla naar een nieuwe finaleplaats van de Europa League te schieten.

https://twitter.com/sevillafc/status/1295102143767216130?s=21


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here