Home Nieuws Ondanks verkeerde wissels verwoordt Roger Schmidt de realiteit: ‘Je krijgt niet altijd...

Ondanks verkeerde wissels verwoordt Roger Schmidt de realiteit: ‘Je krijgt niet altijd wat je verdient’

928
0

PSV haalde het net niet tegen Benfica en dat is uiterst zuur en onrechtvaardig te noemen.

Op welk moment in de wedstrijd werd nu eigenlijk duidelijk dat het een heel moeilijk verhaal zou gaan worden? Dat valt achteraf natuurlijk niet te bepalen maar het inbrengen van Vertessen en Bruma zorgde voor veel weerstand vanaf de tribunes en bij de televisiekijker.

Bruma werd afgelopen weken ‘omhoog’ geschreven maar is en blijft natuurlijk een speler die in de kleine en drukke ruimten moeite heeft simpel te voetballen en de bal onder controle te houden. Het gebrek aan techniek, handelingssnelheid maar ook inzicht zijn bij Bruma schrijnend te noemen en dus was de invalbeurt van Bruma even kansloos als een slechte invalbeurt.

Dat geldt in minder mate voor Vertessen, die een veelbelovende toekomst voor zich heeft maar nog niet klaar lijkt voor het echte grote werk. Althans, niet in een wedstrijd waarin technische vaardigheden worden gevraagd. En zo wist Vertessen twee keer matig af te drukken richting de Griekse keeper van Benfica. Twee matige schoten waar feitelijk geen enkele keeper op dat niveau moeite mee zou moeten hebben.

En dus werden de kritische pijlen na afloop terecht op Roger Schmidt gericht, die op zijn beurt ook weer een punt had door te stellen dat niet iedere ploeg krijgt waar het recht op heeft. Op de persconferentie na afloop ging Schmidt uitgebreider in op de wissels, onder meer op het feit dat hij Noni Madueke naar de kant haalde.

‘We hadden nieuwe energie, nieuwe spelers nodig’, rechtvaardigde Schmidt zijn wissels. ‘De laatste weken hebben veel gevraagd van de spelers, zeker de jonge jongens zijn nog niet gewend om zo veel wedstrijden in korte tijd te spelen. Noni heeft bijvoorbeeld een geweldige CL-kwalificatie gespeeld, maar vandaag vond ik hem een beetje moe overkomen. Dan kan ik hem niet laten staan, puur en alleen omdat hij de laatste twee weken fantastisch heeft gespeeld.’

Roger Schmidt lijkt ook te opteren voor de komst van Luuk de Jong. ‘Je krijgt niet altijd wat je verdient. Benfica heeft goed verdedigd, vooral met die drie ervaren centrumverdedigers. Wij zijn geen team met heel fysieke spelers, wij moeten tot voetballende kansen komen. Dat is niet makkelijk in de kleine ruimte. Wij zijn ook geen ploeg die makkelijk scoort uit voorzetten. Dus wat ik erbij zou willen? Fysieke kracht in het aanvallende gedeelte zou fijn zijn.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here