Home Nieuws Ondanks uitschakeling League Cup en matige competitiestart veel lof voor Cocu bij...

Ondanks uitschakeling League Cup en matige competitiestart veel lof voor Cocu bij Derby

61
0

Derby County en Phillip Cocu zijn een prima match. Althans dat is de mening van de lokale media in de Engelse Midlands stad.

Phillip Cocu maakt met zijn rustige voorkomen en aanpak indruk bij Derby maar de resultaten zijn wel wisselend te noemen. Het toernooi om de League Cup zit er namelijk al op. De Championship-club verloor dinsdagavond in de tweede ronde de derby tegen competitie- en streekgenoot Nottingham Forest.

‘De trainer is erg goed met oudere spelers, maar ook met de jeugd. Hij geeft niet zo veel om je leeftijd, zo lang je maar goed speelt’, zegt jeugdspeler Buchanan tegen The Mirror.

Cocu arriveerde deze zomer bij Derby County als opvolger van de naar Chelsea vertrokken Frank Lampard en maakt indruk. ‘Met de clubs waarvoor hij heeft gespeeld en het aantal interlands achter zijn naam, weet je dat hij een geweldige carièrre heeft gehad. Hij heeft enorm veel ervaring. Dan weet je dat hij weet waar hij mee bezig is op het trainingsveld, omdat hij alles al een keer heeft meegemaakt’, vervolgt Buchanan.

Met zijn verleden bij PSV, Barcelona en als speler van het Nederlands elftal heeft Cocu in Engeland een grote naam ‘Hij geeft erg goede adviezen, is erg benaderbaar als je iets nodig hebt en staat altijd voor je klaar als je een vraag hebt tijdens de training of buiten het veld. Hij laat ons goed technisch voetbal spelen, wil dat we de bal in de ploeg houden. Dat bevalt de spelers wel, we genieten ervan.’

Cocu is de competitie wisselend begonnen. De eigenaar van Derby heeft het vizier gericht op promotie maar dat zal geen eenvoudige klus zijn in de loodzware competitie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here