Home Nieuws Ondanks scheldkanonnade is Erik ten Hag complimenteus voor Roger Schmidt

Ondanks scheldkanonnade is Erik ten Hag complimenteus voor Roger Schmidt

4826
0

In Amsterdam hielden ze er deze zomer rekening mee dat PSV Ajax tot op de hielen zou gaan naderen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen volgden Marc Overmars en Erik ten Hag de ontwikkelingen in Eindhoven op de voet. Marc Overmars sprak zelfs uit dat zijn club nederig zou moeten zijn in het nieuwe seizoen, temeer de inkomstenstroom aan Amsterdamse zijde wat uitgeput aan het geraken was en de Corona-crisis hard insloeg in Amsterdam.

De leiding van Ajax wees ook naar de ontwikkelingen in Eindhoven. Enkele maanden later staat PSV alweer op een kleine achterstand en is het vertrouwen in Amsterdam weer wat toegenomen, waar het in Eindhoven weer wat af weet te brokkelen. De laatste rechtstreekse confrontatie tussen PSV en Ajax en dus tussen Roger Schmidt en Erik ten Hag resulteerde in een afgetekende overwinning voor PSV.

De recente confrontatie in de Arena had een vriendelijker karakter dan de confrontatie eerder dit kalenderjaar in Eindhoven.
Toen kregen Roger Schmidt en Erik ten Hag het stevig met elkaar aan de stok aan de zijlijn. Althans, Schmidt ging flink tekeer tegen ten Hag, die zich toen van geen kwaad bewust was. Schmidt vond Ajax onsportief en liet dat geregeld weten aan de Ajax bank. De Telegraaf meldde later die zondag dat de scheldkanonnade van Schmidt aan het adres van ten Hag geregeld goed te horen was aan de zijlijn van het toen nog lege Philips Stadion.

Ondanks de eerdere moeizame confrontatie is Erik ten Hag zeer te spreken over het werk van Schmidt bij PSV en in de trainerswereld in het algemeen. “Er is realisme gekomen”, aldus Ten Hag op een recente persconferentie van Ajax. “We nemen het ook serieuzer. Er was een tijd dat Nederlandse clubs en coaches het niet zo serieus namen. Ook in de voorbereiding niet. We traden naïef de tegenstanders tegemoet, terwijl in Europa geen enkele wedstrijd gemakkelijk is. Het is iedere keer immers maar weer de vraag wat je aantreft. Je kent de tegenstander niet en je moet je daarin verdiepen. In die fase deden we dat niet.”

Ook complimenteert hij de trainers van de andere Europees spelende clubs. “Er zijn goede coaches bijgekomen in Nederland, trainers die de Europese wetten beter begrijpen. Neem bijvoorbeeld Roger Schmidt. Dat heeft het realisme goed gedaan”, aldus een complimenteuze Erik ten Hag.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here