Home Nieuws Ondanks een redelijke wedstrijd opnieuw kritieken voor Mario Götze: ‘Ik vind dat...

Ondanks een redelijke wedstrijd opnieuw kritieken voor Mario Götze: ‘Ik vind dat hij nog steeds te weinig brengt’

2108
0

Mario Götze is nog altijd een speler die vele voetbalharten sneller doet kloppen. Toch valt er ook veel kritiek te beluisteren over de prestaties van de middenvelder.

Zaterdagavond speelde Mario Götze een redelijke wedstrijd met een geweldige voorassist bij de goal van Bruma en gaf opnieuw enkele steekpassjes op het middenvelder. In de tweede helft schoot Mario Götze nog op de paal maar er viel ook geregeld simpel balverlies te noteren. ESPN analist Marciano Vink uit zich kritisch op Mario Götze. Götze heeft volgens de analist te weinig rendement en moet met zijn kwaliteit en ervaring meer in de zestien komen.

“Götze is bewierookt aan deze tafel, maar ik vind dat hij nog steeds te weinig brengt”, zegt Vink bij het programma De Eretribune van ESPN. “PSV speelde een hele goede eerste helft, maar ik zie hem gewoon veel te weinig voor de status die hij heeft. Dat moet vele malen hoger. Hij moet die steekballen geven op Bruma en misschien op Ritsu Doan. Hij voetbalt mee en één keer probeert hij mee te sprinten met Bruma, maar die was te snel”, aldus een kritische Vink.

De analist is van mening dat Götze niet de dragende speler voor PSV is die hij zou moeten zijn. De Duitser moet simpel gezegd meer brengen en daar valt iets voor te zeggen. “Misschien komt het door zijn blessures, maar ik mis gewoon rendement. Dan heb ik het niet over goals, maar echt over rendement rond de zestien. PSV heeft hem juist in deze fase heel erg nodig. Er komen straks echt lastige wedstrijden en dan moet hij er gewoon staan. Dat doet hij op dit moment niet”, zegt Vink over het spel van de middenvelder.

Mario Götze kreeg met name veel kritiek te verwerken na de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Götze kwam niet in het spel voor en werd geregeld overlopen, waar hij door Schmidt ook op een ongewone positie werd geposteerd aan de rechterkant.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here