Home Nieuws Ondanks dooddoener Xavi stevent Luuk de Jong af op eerste basisplaats: ‘Luuk...

Ondanks dooddoener Xavi stevent Luuk de Jong af op eerste basisplaats: ‘Luuk traint erg goed’

825
0

Dat de nieuwe trainer van FC Barcelona geen hoge pet van Luuk de Jong op heeft is inmiddels wel duidelijk. De spits staat dan ook voor een vertrek uit Camp Nou.

In de winterstop is het de bedoeling dat alle partijen elkaar zullen naderen inzake een vertrek van Luuk de Jong naar een andere club. Het publiek in Barcelona heeft weinig op met de spits en ook de trainer wil ruimte maken voor andere spelers. Toch heeft het er alle schijn van dat Luuk de Jong toch aan de aftrap zal gaan verschijnen in het uitduel tegen Osasuna.

Dat heeft natuurlijk ook van doen met de blessure van Memphis Depay. Een regelrechte dooddoener is de opmerking van trainer Xavi Hernández over Luuk de Jong. Xavi zei in zijn vooruitblik op het duel in en tegen Osasuna dat Luuk de Jong bruikbaar is en goed traint.

Het wegvallen van Memphis komt omdat hij elke minuut van dit seizoen heeft gespeeld”, aldus Xavi over Memphis, die bakken kritiek te verwerken krijgt van de Spaanse media. Memphis speelde van de vijftien competitieduels elke minuut en dat betekent 1350 wedstrijdminuten die Memphis inmiddels in de benen heeft. In de Champions League miste hij slechts vijftien minuten van de zes duels die daarin werden gespeeld.

Memphis wordt met hamstringklachten in ieder geval buiten de wedstrijdselectie gehouden om fris de laatste wedstrijden van het jaar te kunnen ingaan. Daarmee gaat men uit van een basisplaats voor Luuk de Jong, zijn eerste onder Xavi, onder wie hij vorige week tegen Real Betis pas zijn eerste acht minuten maakte. “Luuk traint erg goed, hij heeft weer andere eigenschappen”, aldus Xavi. „We moeten ons aanpassen aan de spelers die we voorhanden hebben en aan de ongunstige omstandigheden. Hij is één van de oplossingen die we hebben in de aanval.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here