Home Nieuws Ondanks 61 procent balbezit in de Kuip kraken media zwak PSV

Ondanks 61 procent balbezit in de Kuip kraken media zwak PSV

586
0

Analisten, kranten, tv en andere media zijn erg teleurgesteld in het tamme en slappe PSV.

De ploeg van Roger Schmidt begon met veel pressing naar voren en zette Feyenoord geregeld vast maar agressief in de duels was PSV eigenlijk nooit. Feyenoord straalde uit dat er niets te halen viel en PSV was simpelweg niet meedogenloos genoeg en al helemaal niet overtuigend in duels en het afmaken van kansen. Een prachtig percentage is 61 procent in de Kuip maar wat brengt als je defensie iedere uitbraak tot een grote kans weet te promoveren door zeer zwak te verdedigen. PSV stond geregeld helemaal ‘open’, terwijl Feyenoord niet de kwaliteiten van een echte counterploeg heeft.


Het spel van de gehele ploeg was ondermaats maar helaas was weer goed zichtbaar dat een middenveld met dissonant nummer een Pablo Rosario, Mauro Junior en de beperkte Ryan Thomas in topwedstrijden niets weet te brengen.

Roger Schmidt wist voorafgaand vol vertrouwen maar de coach had geen antwoorden op het spel van Feyenoord, stelt De Telegraaf over PSV. ‘En toch speelden de Eindhovenaren zo’n naïeve en ongeorganiseerde eerste helft, dat ze na 45 minuten een verloren wedstrijd speelden. Conclusie na de januari-maand: één puntje tegen de topploegen én een wellicht onoverbrugbare achterstand van zeven punten op koploper Ajax.’

Eindhovens Dagblad haalt ook uit de spelers van PSV en gebruikt de woorden ‘onthutsend’. ‘PSV moet zich in de Eredivisie voorlopig richten op de strijd om de tweede plaats. Als de ploeg zo naïef speelt als gisteren, wordt dat nog een lastig verhaal. Dat de brigade van Schmidt de meeste tegenstanders van het veld zou blazen, had niemand verwacht. Dat er af en toe een misser tussen zou zitten, was ook wel te voorspellen. De naïviteit waarmee PSV gistermiddag dacht Feyenoord aan te kunnen pakken, was wel een grote verrassing en vanuit Eindhovens perspectief ook onacceptabel’, aldus de regionale krant.


Facebook Comments Box