Home Nieuws Onbevangenheid jonge Isaac Babadi doet denken aan jonge en bij PSV nog...

Onbevangenheid jonge Isaac Babadi doet denken aan jonge en bij PSV nog steeds gewilde Georginio Wijnaldum

3195
0

Isaac Babadi is tot op heden tijdens deze voorbereiding de grote verrassing gebleken. Het vetrek van Xavi Simons is dus toch nog ergens goed voor geweest.

Was Isaac Babadi aan hetzelfde aantal minuten gekomen indien Xavi Simons niet voor het grote geld had gekozen? Waarschijnlijk niet, al kan dat natuurlijk niet met zekerheid vastgesteld worden. Het talent druipt van de jongeling af, die onmiskenbaar de verrassing van de voorbereiding genoemd kan worden. Vooraf was de vraag enigszins gerechtvaardigd of de middenvelder, die vrijwel op alle posities voorin uit de voeten kan, zich fysiek ook staande zou kunnen houden in een topwedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander.

Die vraag bleek achteraf niet gerechtvaardigd te zijn want Isaac Babadi weet alles met zijn techniek en sublieme balbehandeling te compenseren. Middenvelders die druk zetten op Babadi, die op dat moment nog aan de bal moet komen? Het deert hem ogenschijnlijk niets want een simpele voet- dan wel wel lichaamsschijnbeweging, zorgt ervoor dat balverlies geen optie is.

Een inglijdende keeper met twee verdedigers in de rug? Het deert Babadi niets, dan maar een stiftballetje. Helaas werd het sublieme doelpunt afgekeurd. Vergeet overigens niet de sublieme voetbeweging van Bakayoko, die ervoor zorgde dat Babadi vrij voor de keeper geraakte. Het achttienjarige toptalent weet in ieder geval hoe hij het publiek moet vermaken en laat dat nu net zijn insteek zijn. Als een volwassen prof, die zijn zoveelste wedstrijd speelde, stond hij afloop van Feyenoord – PSV met dezelfde glimlach als de jonge Georginio Wijnaldum in zijn jonge jaren, de pers te woord.

“Ik had allerlei geruchten gehoord over Kuipvrees”, vertelt Babadi na afloop van de winst in de Johan Cruijff Schaal. “Het viel bij mij echt reuze mee. Uiteindelijk heb je wel twee tot drie lekkere balletjes nodig. Ik ben ook wel een beetje een stylist. De fans moeten ook blij gemaakt worden.” Babadi deed tot minuut 73 mee in het duel met Feyenoord. Ismael Saibari was daarna zijn vervanger.

Peter Bosz was onder de indruk van het toptalent. “Als Babadi de beste is op die positie, laat ik hem uiteindelijk staan. Babadi is op dit moment in onderhandeling met PSV over een contractverlenging. Zijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2024 en PSV doet er alles aan dit contract te verlengen. Hoe mooi zou het zijn als Isaac Babadi aan de zijde van de bij PSV nog altijd populaire en gewilde Georginio Wijnaldum kan gaan schitteren komend seizoen?

https://twitter.com/espnnl/status/1687761541867712512?s=46&t=EGruE31ddxKBj8KqJbLVMA


Vorig artikelDenzel Dumfries steunt PSV in de Kuip en geniet van overwinning op Rotterdamse bodem
Volgend artikelDuitse, Italiaanse en Spaanse interesse voor Joey Veerman: ‘Goeie speler, maar niet teveel op rekenen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in