Home Nieuws Onbetrouwbaar Valencia draaide deal om en verlengde contract Lato: Afkoopsom 80 miljoen

Onbetrouwbaar Valencia draaide deal om en verlengde contract Lato: Afkoopsom 80 miljoen

142
0

Zuid – Europese clubs doen vaak op een andere manier zaken dan Noord – Europese clubs. De mentaliteit is nu eenmaal anders en daar maakte PSV afgelopen dagen weer eens kennis mee.

Tot verrassing van alles en iedereen bij PSV draaide Valencia namelijk als een blad aan de boom om nadat op dinsdagavond de contracten voor de verkoop van Lato aan PSV waren getekend. Het handelende orgaan van Valencia werd van hogerhand teruggefloten en de deal moest weer worden aangepast naar een huurconstructie.

PSV zou linksback Toni Lato kopen van Valencia, met een terugkoopclausule (naar verluidt nog hoger dan tien miljoen euro) die in de eerste twee seizoenen niet geactiveerd zou kunnen worden.

PSV reageerde verbijsterd maar kon niet veel meer uithalen en accepteerde schoorvoetend de nieuwe deal. Er moest immers een nieuwe linksback komen. Ondanks de onbetrouwbare move van Valencia ging PSV akkoord na wellicht eerst juridische stappen te hebben overwogen. Valencia liet zich dus woensdagmorgen van haar slechtste kant zien maar daar bleef het niet bij.

De Spaanse club verlengde, vlak voordat de huurovereenkomst met PSV rondkwam, de verbintenis met de 21-jarige Spanjaard ook nog eens tot medio 2023, weet ondermeer VI te melden. In het contract is tevens meteen een vaste afkoopsom van 80 miljoen euro opgenomen. PSV reageerde opnieuw vol verbazing maar kon Lato dan wel eindelijk verwelkomen bij de club.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here