Home Nieuws Onberekenbare Xavi Simons zet stap waar niemand rekening mee hield en keert...

Onberekenbare Xavi Simons zet stap waar niemand rekening mee hield en keert terug naar PSG

1857
0

Twee voldongen feiten. PSV kwam er financieel niet uit met Xavi Simons en Xavi Simons keert terug naar Paris Saint-Germain.

Xavi Simons heeft een jaar lang voor veel enthousiasme en geloof gezorgd door PSV bij de hand te nemen maar ziet geen heil meer in een langer verblijf in Eindhoven. Zijn transfer naar Paris Saint-Germain is inmiddels een feit. Een aantal zaken zijn opmerkelijk te noemen. Een speler van net 20 jaar oud blijkt er met zijn werkgever niet uit te komen, mag zeer opmerkelijk worden genoemd. Daar conclusies over trekken is voorbarig omdat niet alles bekend is rond de terugkeer van Simons naar Parijs.

Wat niet voorbarig is te noemen is dat Xavi Simons al maanden openlijk twijfelde over een toekomst bij PSV. Daar is in ieder geval een einde aan gekomen met de definitieve terugkeer naar Paris Saint-Germain. Maar weinig PSV fans hielden afgelopen dagen, weken en maanden rekening met een vertrek van Xavi Simons bij PSV. Een basisplaats op jonge leeftijd bij een Nederlandse topclub gooi je immers niet zo maar weg na een eerste succesvol seizoen. Met zijn vertrek bij PSV is Xavi Simons onberekenbaar te noemen want deze transfer zagen weinigen aankomen. Een terugkeer naar de club waar beleid maken niet in de clubreglementen geschreven staat, was zeker geen abc’tje te noemen.

Xavi Simons bleek afgelopen seizoen op het veld ook onberekenbaar te zijn want de jonge topvoetballer werd meteen topscorer van de Eredivisie en schoot uit alle hoeken en standen raak voor PSV. Zijn bijdrage aan de twee plaats was enorm te noemen en tegenstanders kregen door zijn onberekenbaarheid amper vat op hem. Hoe dan ook, Xavi Simons en zijn zaakwaarnemer kwamen er niet uit afgelopen weken en dus is zijn vertrek zeker.

Het is een flinke aderlating voor de club te noemen maar er ontstaat vanzelf weer ruimte voor nieuw talent en nieuw toptalent. Xavi Simons besliste tot op heden weinig tot geen grote wedstrijden voor PSV en trok de spreekwoordelijke kar juist niet over de grens. PSV bleek in Europa met Simons aan boord niet opgewassen te zijn tegen clubs als Sevilla, Rangers FC en Arsenal, hoewel de Londense club thuis wel verslagen werd. Slechts de wedstrijden tegen AZ en Ajax werden door een flinke bijdrage van Xavi Simons in winst omgezet.

De topvoetballer slaat ook het advies van Ronald Koeman in de wind. Koeman adviseerde Simons voor PSV te blijven spelen. De bondscoach heeft natuurlijk recht van spreken. Voor Xavi Simons geldt dat hij internationaal gezien nog net even een maatje te klein bleek te zijn want ook in Oranje kon Simons geen vuist maken in grote wedstrijden. Zowel tegen Frankrijk, Kroatië als tegen Italie bleek een vervroegde wissel na een tegenvallende prestatie het gevolg.


Vorig artikelVeerman aanvoerder | Xavi Simons trekt lijn van AZ – PSV door, Pepi bij debuut meteen trefzeker
Volgend artikelBlijft PSV een seizoen lang onrust bespaard? ‘Ik ben heel blij dat hij weggaat’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in