Home Nieuws Onbegrip over geïnteresseerd Liverpool: Waarom? ‘Niet in deze fase van zijn carrière’

Onbegrip over geïnteresseerd Liverpool: Waarom? ‘Niet in deze fase van zijn carrière’

5178
0

Met nog enkele weken het geopende transferwindow voor de boeg, regent het geruchten. Zo ook over Johan Bakayoko, die aan een stevige opmars bezig is.

De ontwikkeling die Johan Bakayoko momenteel doormaakt is klaarblijkelijk voor vele clubs het signaal toe te gaan slaan want er bestaat de nodige interesse van de Europese elite op dit moment. Of het slechts de gebruikelijk geruchten betreffen valt nog te bezien wat Paris Saint-Germain heeft meer dan gemiddelde interesse voor Bakayoko op dit moment. De club uit Parijs voorziet een zelfde traject voor Bakayoko als dat het voor Xavi Simons voorzag.

De verwachting is dat Paris Saint-Germain zich nog gaat melden dit window. Hetzelfde geldt voor Burnley en Liverpool. Beide Premier League-clubs zien veel toekomst in Bakayoko maar Wim Kieft heeft daar op zijn beurt dan weer geen begrip voor. Kieft denkt dat Bakayoko geenszins klaar is voor Liverpool.

Dat schrijft Wim Kieft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. De kwaliteiten van de Belgische aanvaller van PSV zijn volgens de analist duidelijk, maar de stap naar de Europese top komt te vroeg.

Liverpool ziet Bakayoko als een potentiële opvolger van Mohamed Salah, die denkt aan een transfer naar Saudi-Arabië. ‘Waarom dan?’, reageert Kieft, die Liverpool niet begrijpt en de interesse afdoet als onzinnig. ‘Omdat je denkt dat je hem nu voor 20 of 25 miljoen euro kan ophalen en anders over twee jaar 60 miljoen euro betaalt?’, is Kieft kritisch.

‘Bakayoko heeft kwaliteiten als rechtsbuiten, maar in de Premier League wordt wel iets anders gevraagd dan tegen FC Utrecht of Sturm Graz’, vervolgt Kieft. Bakayoko was met name in de heenwedstrijd tegen Sturm Graz een gevaar voor de defensie van de Oostenrijkers. Bakayoko is balvaster dan vorig seizoen, lijdt nog sporadisch balverlies en bindt tegenwoordig twee tegenstanders.

Met de technische bagage van Bakayoko zit het ook wel goed. De aanvaller is watervlug en op snelheid met bal aan de voet weet de jonge aanvaller vaak het overzicht nog te bewaren. Ook dat was een jaar geleden wel anders.

‘In één wedstrijd passeerde hij vaker dan in al zijn wedstrijden voor PSV bij elkaar’, wijst Wim Kieft naar PSV – Sturm Graz. In de terugwedstrijd in de Oostenrijkse stad kreeg Bakayoko meteen met dubbele dekking te maken. Desondanks ziet Kieft tegelijkertijd dat Johan Bakayoko vaak te weinig lef toont. ‘Iets meer initiatief kan geen kwaad. Maar Liverpool in deze fase van zijn carrière, nee dat begrijp ik niet’, aldus Kieft over de ontwikkeling van Johan Bakayoko.


Vorig artikelPSV naar Arnhem | Peter Bosz laat aan duidelijkheid niets te wensen over: ‘Ik wil er gewoon niks over horen’
Volgend artikelPSV heeft besluit genomen en haalt Jason van Duiven bij de A-selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in