Home Nieuws Onbegrip Jan Poortvliet over handhaven Pereiro en laat inbrengen Malen

Onbegrip Jan Poortvliet over handhaven Pereiro en laat inbrengen Malen

16
0

PSV verloor afgelopen dinsdagavond op het heilige gras van Wembley drie punten in de race om Europees voetbal.

Het strijdende elftal ging kopje onder in een wedstrijd die eigenlijk alleen in strijd een wedstrijd was maar niet in het spel. PSV liet voetballend simpelweg te weinig zien tegen de veelal technisch vaardige Spurs spelers. Jan Poortvliet zag het met lede ogen aan en had het anders aangepakt. Achteraf oordelen is uiteraard altijd makkelijk maar een ieder ziet al weken dat de inbreng van Gaston Pereiro verder beneden niveau is.


In gesprek met PSV Inside laat Poortvliet weten voor een andere optie gekozen te hebben op Wembley. Poortvliet heeft inmiddels ook zijn twijfels over het steeds laten spelen van Pereiro.

‘Het wordt wel tijd om hem op scherp te zetten hoor’, begint de Zeeuw. ‘In de meeste wedstrijden is hij onzichtbaar maar in de competitie kan dat nog wel allemaal, alhoewel dat niet de manier kan en moet zijn om een speler te beordelen. Hij laat niks zien waar van je zegt dat hij daar belangrijk in is. In de Champions League speel je met een man minder en dat is tegen deze tegenstanders gewoon niet te doen’, is Poortvliet hard voor Pereiro.

Hoe zou Pereiro dan vervangen moeten worden is de vraag? Poortvliet weet het antwoord op deze vraag. ‘Ik heb genoten van de instelling van het team en ik vind het jammer dat Malen niet begonnen is in dit geval. Want je zag meteen hoe techniek aan strijd werd gekoppeld; hij heeft dat wel in zich. Malen verdiende het ook gewoon; hij werkt mee in het afjagen, is snel, creatief en kan scoren’, besluit Poortvliet.

 

 


Facebook Comments