Home Nieuws Onbegrip in de media: Discussie rond ‘overbodige’ Joël Drommel gaat onverminderd door

Onbegrip in de media: Discussie rond ‘overbodige’ Joël Drommel gaat onverminderd door

10235
0

Joël Drommel is inmiddels weer teruggekeerd in Eindhoven en mag zich weer voorbereiden op een rol als eerste keeper.

Dat was afgelopen week bij Oranje wel anders. Drommel was niet alleen geen tweede keeper meer maar zelfs ook geen derde keeper meer voor Louis van Gaal. De bondscoach deed wat mysterieus en dat leidde bij de verschillende media weer tot onbegrip.


Zo waren de analisten aan tafel bij Ziggo niet echt te spreken over de keuzes van Louis van Gaal en Frans Hoek inzake het keepersbeleid. Waterreus nam het duidelijk op voor Drommel. ‘Circus Frans Hoek’, zei Waterreus over de keuzes van Louis van Gaal.

Drommel mocht zowel in Letland als in de Rotterdamse Kuip op de tribune plaatsnemen bij het Nederlands elftal. Ook bij Voetbal International is er veel onbegrip over de keuzes van Louis van Gaal. Zo zegt Simon Zwartkruis van Voetbal International niet te snappen waarom Louis van Gaal vier keepers selecteerde voor de afgelopen interlands. De journalist van het weekblad legt uit:

“Mark Flekken kreeg een compliment. Niet alleen verbaal: de goalie van SC Freiburg mocht in Riga op de reservebank plaatsnemen. In tegenstelling tot PSV-doelman Joël Drommel, voor wie ook tegen Gibraltar geen plek was in de wedstrijdselectie”, begint Zwartkruis bij Voetbal International. “Van Gaal vindt het vervelend spelers naar de tribune te moeten verbannen, maar in het geval van Drommel was het een rechtstreeks gevolg van het selectiebeleid.”

Zwartkruis gaat verder: “Liefst vier keepers nodigde hij uit. Waarna Drommel binnen enkele dagen in de pikorde voorbij werd gestreefd door Flekken. Aangezien de keepersstrijd nog open blijkt, hoeft ook Bijlow zich niet rijk te rekenen. De Feyenoorder maakte een goede en stabiele indruk tijdens zijn eerste vijf interlands”, aldus een kritische Zwartkruis namens Voetbal Inernational.