Home Nieuws Onbegrip bij Femke Halsema over handelswijze burgemeester Eindhoven

Onbegrip bij Femke Halsema over handelswijze burgemeester Eindhoven

761
0

Burgemeester Femke Halsema begrijpt weinig van de handelswijze van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma.

Halsema zag vanuit Amsterdam dat haar collega Jorritsma vrijwel dagelijks zijn zienswijze en standpunten met de media deelt.


Halsema doet het anders en wil nog niet ingaan op de plannen van de KNVB om half juni de Eredivisie te hervatten. Waar collega John Jorritsma van Eindhoven zich al stellig uitsprak, houdt Halsema zich naar eigen zeggen aan de afspraken.

“We hebben als burgemeesters samen met het kabinet een landelijke afspraak gemaakt om daar op dit moment geen uitspraak over te doen. Daar heeft de burgemeester van Eindhoven zich niet aan gehouden”, zegt Halsema bij de Amsterdamse lokale zender AT5. “Amsterdam trekt hierin wel gelijk op met de andere steden en het kabinet: op dit moment is voetbal verboden.”

Jorritsma is erg stellig in zijn zienswijze op de voortgang van de Eredivisie en roept nu wekelijks dat PSV ook in juni nog niet mag voetballen in Eindhoven. Halsema waagt zich niet aan gelijkwaardige uitspraken over Ajax. “Hij heeft zijn eigen koers gekozen, maar dat staat haaks op de Amsterdamse traditie om nauw samen te werken met het kabinet en andere gemeenten. Daar hecht ik op dit moment aan.”

Halsema stelt dat het kabinet en het RIVM op 21 april ‘opnieuw met maatregelen komen en opnieuw vaststellen wat wel en niet mag’. “Het is heel simpel: er mag op dit moment niet worden gevoetbald. Wat er in mei gebeurt, is op dit moment onduidelijk. Als het kabinet de beslissingen neemt, treed ik ook naar buiten”, aldus Femke Halsema namens de gemeente Amsterdam.


Facebook Comments