Home Nieuws Onbegrip en verbijstering over keuzes Schmidt: ‘Iedereen wordt gewisseld, behalve Götze’

Onbegrip en verbijstering over keuzes Schmidt: ‘Iedereen wordt gewisseld, behalve Götze’

2131
0

Het interview tussen Fresia Cousiño Arias namens ESPN en Mario Götze verliep na afloop van PSV – AZ niet bepaald soepel.

Arias stelde Mario Götze een aantal vragen die de middenvelder niet kon waarderen en dat viel dan ook van zijn gezicht af te lezen. In de studio sprak Hugo Borst zijn verbazing uit over de manier van interviewen en de vraagstelling van Arias. Borst opperde dat de Duitse middenvelder er op deze manier weleens snel genoeg van zou kunnen krijgen bij PSV. Bij Studio Voetbal is er juist wat minder waardering voor Mario Götze.

De prestaties van de middenvelder worden door de NOS analisten dan ook flink gekraakt. Theo Janssen heeft het idee dat Mario Götze zelf mag bepalen of hij speelt bij PSV. Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk staan daarnaast versteld van alle spelers die trainer Roger Schmidt al in de spits heeft geposteerd. Er is veel onbegrip over het spel van Mario Götze.

Aan tafel bij Studio Voetbal komt de spitspositie ook ter sprake. Van Hooijdonk begrijpt niet dat Roger Schmidt maar keuzes blijft maken voor de spitspositie. Eran Zahavi, Carlos Vinícius, Maxi Romereo, Cody Gakpo, Mario Götze, Yorbe Vertessen en Fodé Fofana, somt van Hooijdonk het rijtje op. “Hij heeft alleen de materiaalman nog niet in de spits gezet”, zegt Afellay op de voor hem inmiddels kenmerkende cynische manier. Van Hooijdonk wijst daarna naar het zwakke optreden van Yvon Mvogo. Het is inmiddels duidelijk: de spelers van PSV worden flink aangepakt in de media.

Janssen wijst vervolgens weer naar Mario Götze. “Iedereen wordt gewisseld behalve Götze. Hij speelt bijna altijd de hele wedstrijd”, stelt de analist. “Hij is de enige die bepaalt of hij speelt of niet, de rest wisselt Schmidt allemaal door elkaar.” De frustratie bij een speler als Ritsu Doan moet inmiddels ook enorm zijn. Als er iemand een kans verdient op de positie van Mario Götze is het Doan wel. De Japanner mag onder Schmidt wel vaak beginnen maar speelt geen enkele wedstrijd uit, waar Mario Götze dat steevast wel doet maar weer niet weet te presteren. Het wisselen van Mwene voor Bruma was zaterdagavond ook een moment wat 2 minuten voor tijd veel ergernissen wist op te wekken onder de PSV fans getuige de verbaasde reacties op sociale media.


Vorig artikelHet tegengeluid van Huub Stevens: ‘Schmidt heeft het goed gedaan, het gat met Ajax is kleiner geworden’
Volgend artikelRuud van Nistelrooij gaat Roger Schmidt niet opvolgen: ‘Ik blijf bij mijn traject’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in