Home Nieuws Onbegrip bij ESPN analist Marciano Vink over transfer Branthwaite, kritiek op Noni...

Onbegrip bij ESPN analist Marciano Vink over transfer Branthwaite, kritiek op Noni Madueke

35176
1

De drukke transferzomer van PSV brengt ook bij de verschillende analisten de nodige commentaren met zich mee. Dat geldt ook voor ESPN analist Marciano Vink.

Voor de wedstrijd tussen PSV en Villarreal wordt Vink gevraagd naar de activiteiten van PSV op de zomerse transfermarkt. Vink is onder de indruk van de slagkracht en activiteiten van PSV op de nationale en internationale transfermarkt. Tegenover ESPN zegt Vink: “Ze zijn druk bezig geweest, Want ze hebben een aantal spelers gehaald waarvan ik denk: Hoe is het mogelijk? Ik vind het best opmerkelijk dat Benítez bij de beste vijf keepers van Frankrijk hoort en dat PSV erin slaagt zo’n keeper weg te halen’, begint Vink.

De ESPN analist blijkt ook meteen onder de indruk te zijn van de doelman. ‘Hij straalt rust uit. Dat was vorig seizoen wel anders’, zegt de analist bij ESPN. Ook de transfer van Xavi Simons vindt Vink bijzonder. ‘Dat vind ik heel erg knap. Het is prikkelend. Hij heeft hard gewerkt, maar hij moet nog heel veel nadenken en in verdedigend goed staan om het middenveld te ontlasten. Buiten de assist heb ik niet echt de verfijnde dingen gezien, maar dat kan nog komen. Hij heeft wel laten zien dat hij betrouwbaar is in verdedigend opzicht.’

De analist kan zich dan wel weer niet echt vinden in het aantrekken van de Engelse verdediger Branthwaite de defensieve zorgen op korte termijn niet wegnemen. ‘Luckassen, Teze en Obispo, dat zijn allemaal jongens die een ervaren verdediger naast zich nodig hebben. Ze hebben al te veel aan zichzelf, ze zijn nog niet zover dat ze hun kompaan aan kunnen sturen. Ramalho heeft al iets meer ervaring. Boscagli ook, maar die vallen dan weg. En nu halen ze weer een jonge jongen”, is Vink kritisch.

Ook Noni Madueke ontkomt niet aan kritiek van Marciano Vink. De 1-1 van de Spanjaarden was een fout van Madueke, die niet defensief genoeg dacht. ‘Dat is gemakzucht en kan gewoon niet. Als je zometeen voor Champions League-kwalificatie speelt, dan mag dit niet. Het is bij hem leuk aan de bal, maar in het verdedigende aspect moet hij wel gaan verbeteren’, aldus een kritische Marciano Vink.


Facebook Comments Box

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here