Home Nieuws Olympique Marseille gaat ver om Kevin Strootman te kunnen verhuren

Olympique Marseille gaat ver om Kevin Strootman te kunnen verhuren

2233
0

Het is een publiek geheim dat Kevin Strootman een voor Franse begrippen torenhoog salaris heeft in Marseille.

De middenvelder kende een prima eerste seizoen in de Franse havenstad maar daarna gooide blessures en sportieve malaise roet in het eten. Verschillende voorstellen vanuit de Franse club om Strootman naar een andere club te kunnen laten verkassen liepen enkel uit op huurconstructies met Genua en recent Cagliari.


Op Sardinië zijn ze maar wat blij met de komst van Kevin Strootman, die in Italië nog steeds te boek staat als topspeler. Het bestuur van Cagliari is dan ook erg blij met de komst van Strootman.

Strootman maar vooral Marseille hebben veel water bij de wijn moeten doen om de deal rond te maken. Voor Marseille is het van groot belang dat het hoge salaris van de middenvelder daar waar mogelijk ingeperkt wordt. De club kampt met financiële problemen ondanks een nieuwe geldschieter.

John de Jong heeft afgelopen jaren op verschillende momenten contact met Strootman gehad maar tot een terugkeer naar Eindhoven is het nooit gekomen. Op Sardinië is men blij met de komst van Strootman. ‘We moeten creatief zijn op de transfermarkt en we hebben de kans met Strootman met beide handen aangegrepen’, vertelde voorzitter Tommaso Giulini tegenover Italiaanse media.

De voorwaarden van de huur van de 31-jarige middenvelder waren aantrekkelijk. ‘Het was aardig ongelooflijk gegeven het feit dat we hem voor twee jaar hebben gehuurd waarbij Marseille zeventig procent van zijn salaris voor z’n rekening neemt’, aldus Giulini over de constructie met Marseille.

Volgens de voorzitter toont Strootman zich bij Cagliari erg ambitieus en enthousiast. ‘Hij is zeer gemotiveerd en zou hier zijn carrière hier willen beëindigen.’


Facebook Comments Box