Home Nieuws Olympiakos trainer geniet van clash met PSV maar vreest return

Olympiakos trainer geniet van clash met PSV maar vreest return

453
0

Wat zou Roger Schmidt diep van binnen nu echt denken als hij het defensieve geschutter van zijn ploeg analyseert?

De coach moet zich door en door ergeren want hier is geen plan voor te smeden, geen speelwijze op te verzinnen en geen tactiek op te borduren. Defensieve blunders zijn iedere coach een doorn in het oog en zeker als het wekelijks terugkerend is. Datzelfde geldt voor Olympiakos coach Pedro Martins, die ook over een zwakkere achterhoede beschikt dan hij zou wensen.


Toch was het ook genieten geblazen omdat het een ware clash werd in de havenwijk van Athene. Maar de Grieken zijn niet gerust op een goede afloop. Ook weer defensief geschutter zorgt voor onzekerheid in Athene over de afloop in Eindhoven.

‘Het was een geweldige wedstrijd voor de kijkers, maar trainers houden niet van dit soort wedstrijden, omdat het vanaf een bepaald punt steeds gekker werd en dan wordt het onvoorspelbaar’, zei Martins na afloop.

De Portugese coach vond het een mooie eerste wedstrijd tussen zijn team en PSV. ‘Het zou geweldig zijn geweest als het stadion vol zat, want het was echt een wedstrijd die de mensen leuk zouden vinden en het zou erg mooi zijn geweest. Maar trainers houden niet van dit soort wedstrijden.’

Martins rekent zich dan ook nog niet rijk voor de return van komende donderdag in Eindhoven. ‘Ik heb altijd gezegd dat kwalificatie wordt bepaald over twee wedstrijden. We hebben een kleine voorsprong, maar het is nog niet voorbij. In de volgende wedstrijd zullen ook weer veel goals vallen en we hopen dat de score in ons voordeel uitvalt.’


Facebook Comments Box