Home Nieuws Olympiakos, een walkover voor PSV of toch niet? 

Olympiakos, een walkover voor PSV of toch niet? 

327
0

Olympiakos, een walkover voor PSV of toch niet? 

Onlangs werd bekend dat PSV het in de ‘round of 32’ op zou moeten nemen tegen Olympiakos. In principe is dit een tegenstander waar het team uit Eindhoven blij mee mag zijn. Het had immers ook Lille kunnen loten, wat op het moment de koploper is van Frankrijk. De andere Nederlandse club die actief is in de Europa League, Ajax natuurlijk, zal het nu op moeten nemen tegen het Franse team. Met Olympiakos heeft PSV dus naar alle waarschijnlijkheid een makkelijkere ploeg geloot, al mag er zeker geen sprake zijn van onderschatting. Olympiakos wist immers wel Olympique Marseille onder zich te laten in de groepsfase van de Champions League. 


Bookmakers vinden het bijna een 50/50

Het tweeluik tussen PSV en Olympiakos zal gespeeld worden op 18 februari en 25 februari 2021. De ploeg uit Eindhoven begint met een uitwedstrijd en moet dus eerst afreizen naar Piraeus in Griekenland. Volgens de beste bookmakers van ons land is Olympiakos, de thuisspelende club dus, de favoriet voor de winst in deze wedstrijd. Voor de wedstrijd in Nederland zien de bookmakers PSV juist weer als de grote kanshebber voor de overwinning. Het gaat er dan ook echt om spannen wie zich uiteindelijk weet te kwalificeren voor de volgende ronde in de Europa League. Op het moment worden de mannen van trainer Roger Schmidt gezien als de lichte favoriet om dit ticket te bemachtigen, maar de koploper van Griekenland mag zeker niet onderschat worden. 

Martins: ‘Lastige loting, maar dat viel te verwachten’

De trainer van Olympiakos, Pedro Martins uit Portugal, heeft zijn ploeg het niet getroffen bij de loting. Toch had hij dit al verwacht. ‘Vanaf het begin heb ik gezegd dat het een toernooi is met grote clubs, waarvan veel uit de Champions League komen. Andere teams hebben het heel goed gedaan in de groepsfase van de Europa League en sommige hadden niet misstaan in de Champions League. Het is dus een tweede divisie van de Champions League.’ Hij ging vervolgens ook in op PSV zelf. ‘Het is een lastige loting voor ons. PSV heeft een ervaren coach en een jong team met veel kwaliteit. Ze hebben dit toernooi al een keer gewonnen, al was dat in een ander tijdperk’, aldus Martins.

Schmidt: ‘Moeilijke tegenstander, maar wel mogelijkheden voor PSV’

Op de clubsite van PSV reageerde ook Roger Schmidt op de loting van zijn ploeg tegen Olympiakos. ‘Aan de wedstrijden die in de knock-outfase gespeeld gaan worden, kun je zien dat de Europa League een toernooi van hoog niveau is. Olympiakos is een moeilijke tegenstander, die we met respect zullen benaderen’, aldus de Duitse coach van de Eindhovenaren, die toch ook zeker kansen ziet voor zijn team. ‘Ik denk dat er mogelijkheden liggen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde. Als de wedstrijd nadert, zullen we ons zoals altijd intensief gaan voorbereiden. We zijn blij dat we de tweede wedstrijd thuis spelen. Dat is een voordeel en maakte het belang van groepswinst afgelopen donderdag groot’, zo besluit Schmidt op de site van zijn club. 


Facebook Comments