Home Nieuws Olympiakos, Duitse, Spaanse en Turkse clubs willen Bruma, transfersom 7 miljoen euro

Olympiakos, Duitse, Spaanse en Turkse clubs willen Bruma, transfersom 7 miljoen euro

1093
0

Aan het van het lopende seizoen heeft het er alle schijn van dat de toekomst van Bruma niet in Eindhoven ligt.

Er is namelijk veel belangstelling voor de snelle buitenspeler van Olympiakos, die gehuurd is van PSV. Zo meldt het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Om welke clubs het gaat is niet bekend maar in de wandelgangen wordt Besiktas genoemd als geïnteresseerde Turkse club.


Cijfermatig doet Bruma het in Griekenland net iets beter dan bij PSV maar het heeft wel gezorgd voor toenemende belangstelling voor de rappe aanvaller. Het heeft er dus alle schijn van dat de verliespost Bruma minder verliesgevend wordt dan enkele maanden geleden de verwachting was. De cijfers van Bruma zijn niet verkeerd.

Voor de Grieken speelde hij 27 wedstrijden, scoorde daarin zeven keer en leverde drie assists. In Eindhoven speelde Bruma 35 wedstrijden in net iets meer dan 1 seizoen en scoorde zes doelpunten. PSV betaalde 12 miljoen euro voor Bruma, wiens contract nog tot 2024 lopende is. Het lijkt erop dat met een transfersom van zeven miljoen euro, het verlies nog te overzien is.

De carrière van Bruma verloopt bepaald niet in een curve omhoog. De aanvaller vervalt van de ene matige periode in de andere en vervalt van een basisplaats weer terug naar een plek op de bank. Bruma verkast al enkele jaren snel van club naar club en kan na zijn goede jaar bij Galatasaray nergens meer rekenen op veel vertrouwen en een stabiele sportieve periode.