Home Nieuws Olympiakos coach zag zijn team ‘verdiend’ doorgaan: ‘Uitschakeling was onterecht geweest’

Olympiakos coach zag zijn team ‘verdiend’ doorgaan: ‘Uitschakeling was onterecht geweest’

204
0

De euforie en blijdschap aan de zijde van de Griekse opponent Olympiakos was groot donderdagavond.

De Portugese trainer van de Grieken, Pedro Martins, zag dat zijn ploeg een plek bij de laatste zestien heeft verdiend.


“Gerechtigheid is een onderdeel van voetbal. In mijn ogen was het oneerlijk geweest als wij waren uitgeschakeld”, zegt Martins op de site van Olympiacos. “De vechtlust van mijn team was bewonderenswaardig. We zijn het waard om door te gaan.”

PSV moest door de 4-2-nederlaag van vorige week minstens twee keer scoren en deed dat al in de eerste helft via Eran Zahavi. Een 2-0-overwinning was genoeg geweest om de laatste zestien te bereiken, maar Ahmed Hassan werkte in de 88e minuut in de rebound toch nog de cruciale aansluitingstreffer binnen. De voorzet leek te voorkomen en de kopbal leek houdbaar, waar de rebound in een uiterst klein hoekje ook erg precies paste maar eveneens te voorkomen leek.

Hoewel Olympiacos de goede uitgangspositie na 45 minuten al had verspeeld, was Martins niet ontevreden over de eerste helft van zijn ploeg. “We begonnen sterk zoals we hadden gepland en kregen twee goede kansen. We lieten ons van een goede kant zien. De score halverwege gaf geen goed beeld van de verhoudingen in de wedstrijd.”

Martins was onder de indruk van de manier waarop zijn ploeg omging met de naderende uitschakeling. “Ik beschik over een team dat tot de laatste minuut in zichzelf gelooft en nooit opgeeft. Die mentaliteit zie ik in alle wedstrijden terug”, die wel lijkt te vergeten dat zijn ploeg in het restant van de eerste helft vrij weinig in te brengen had en voetballend een zwakke indruk maken.

De Portugees heeft met zijn team optimaal kunnen profiteren van verdedigende blunders aan PSV zijde als je het tweeluik overall weet te analyseren.