Home Nieuws Olivier Boscagli speelt zichzelf naar de Europese top én richting Les Bleus...

Olivier Boscagli speelt zichzelf naar de Europese top én richting Les Bleus maar heeft één groot doel met PSV

1723
0

Olivier Boscagli is dit seizoen misschien wel de meest belangrijke ‘nieuwe’ speler te noemen. De Franse verdediger speelt natuurlijk al vier jaar bij PSV maar zijn terugkeer in de defensie geeft Bosz de eerste opties tot succes.

De nog altijd maar 25-jarige Fransman ging daags voor PSV – Ajax het gesprek aan met De Telegraaf en vertelt honderduit over zijn jaren bij PSV en zijn vriendschappen met bijvoorbeeld Ibrahim Sangaré. Het gevoel bij PSV is erg sterk, benadrukt de verdediger, die al vanaf het begin merkte hoe de club leeft onder de fans.

„Het is al mijn vijfde seizoen hier. Er zijn maar weinig jongens die al zo lang bij PSV zijn, alleen Jordan Teze. Ik vind het mooi dat ik die status heb. Het laat zien dat ik me heel goed voel bij deze club. Voor mij speelt ook mee dat ik hier wel de beker en de Johan Cruijff Schaal heb gewonnen, respectievelijk twee en drie keer, maar nog niet het kampioenschap. Voor mijn gevoel kan ik hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt. Dat is iets wat ik hier nog echt wil bereiken. De goede start geeft me het vertrouwen dat het dit jaar mogelijk is, maar het is pas het begin”, aldus Boscagli over zijn wens en de start van het nieuwe seizoen.

De Franse centrale verdediger heeft zichzelf nog een groot doel gesteld en dat is spelen voor de Franse nationale ploeg. Les Blues loopt over van kwaliteit maar wie Boscagli heden ten dage voor PSV ziet spelen kan niet anders dan concluderen dat hij zichzelf richting de Europese top speelt. Zijn spel is dit seizoen subliem en nagenoeg foutloos te noemen. Het verdedigen an sich, zijn inzicht, de opbouw van achteruit en zijn voorwaartse spel met de pass door het midden. Boscagli tikt dit seizoen een erg hoog niveau aan.

„Ik weet dat het heel lastig is vanwege de enorme concurrentie, maar het is mijn droom om voor de Franse nationale ploeg te gaan spelen. Vanaf de Onder 17 heb ik in alle nationale jeugdelftallen gespeeld met jongens als Kylian Mbappé, Marcus Thuram en Ousmane Dembélé. Ik was in die tijd linksback en kon altijd Dembélé inspelen die dan een geweldige actie maakte. Het shirt van Les Bleus dragen is iets wat ik absoluut nog hoop te bereiken in mijn carrière”, aldus Olivier Boscagli, die normaal gesproken aan het einde van dit seizoen zal worden weggekocht door een grote Europese topclub.

Vooralsnog zetten Olivier Boscagli en Peter Bosz, de trainer van wie hij naar eigen zeggen vanaf dag één zoveel vertrouwen voelt, de samenwerking richting de vurig gewenste landstitel voort.


Vorig artikelSlaat Wim Kieft de plank mis over winst Europa Cup 1? ‘UEFA Cup was belangrijker’
Volgend artikelAjax als nummer achttien terug naar Amsterdam? ‘PSV is enorm gedreven om dat werkelijkheid te laten worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in