Home Nieuws Ola Toivonen en Isimat adviseerden Sangaré voor PSV te kiezen

Ola Toivonen en Isimat adviseerden Sangaré voor PSV te kiezen

2225
0

Ibrahim Sangare mag met regelrecht een voltreffer genoemd worden. Zijn transfer kwam onverwacht maar de middenvelder is een topspeler in spee.

De transfer kwam mede tot stand door advies van Ola Toivonen en Isimat. De beide ex-PSV’ers waren positief over de club en dat deed Sangare besluiten naar Eindhoven te verhuizen.


Sangare doet in het Eindhovens Dagblad zijn verhaal over de transfer. “Er was in de zomer behoorlijk wat belangstelling”, zegt de middenvelder, die met Toulouse degradeerde uit de steeds terker wordende Ligue 1.

“Op een gegeven moment kon ik de club verlaten en in het verhaal van PSV geloofde ik meteen. Je speelt hier mee om de prijzen en kunt je ontwikkelen op een heel mooi niveau. Niet alleen Nicolas Isimat-Mirin, maar ook Ola Toivonen heeft me er veel over verteld en gezegd dat dit een mooie stap zou zijn. Hij heeft me veel geholpen.”

Dat Sangaré zijn familie niet altijd achter zich had staan, mag opmerkelijk worden genoemd. “Mijn ouders hadden liever dat ik ging studeren, toen ik jong was. Vooral mijn moeder was erop tegen dat ik me alleen op het voetbal ging richten. Ik snap dat helemaal en neem haar niets kwalijk. Bij ons thuis was net als in veel andere gezinnen sprake van armoede en ouders kijken toch waar hun kinderen de beste perspectieven hebben. Als je naar school gaat, is de kans groter om iets te bereiken dan in het voetbal.”

“Toch voelde ik rond mijn vijftiende, zestiende dat ik de mogelijkheden zou hebben om prof te worden en ik wilde per se doorzetten”, vervolgt Sangaré. “Ik kon uiteindelijk een eerste contract bij een club in Abidjan afdwingen en zo is het balletje echt gaan rollen. Nu is mijn moeder blij natuurlijk.”


Facebook Comments Box